Un bărbat înarmat cu un cuţit, ARESTAT lângă o şcoală evreiască din Marsilia

Asculta informatia

Un bărbat înarmat cu un cuţit a fost arestat vineri în apropierea unei şcoli evreieşti din oraşul Marsilia, relatează media locale, preluate de dpa, potrivit agerpres.

Elevii l-au observat pe bărbatul de 60 de ani în cursul dimineţii, a declarat prefectul poliţiei, Frederique Camilleri, pentru ziarul La Provence. Suspectul avea un cuţit asupra lui când a ieşit din maşină şi în cele din urmă a intrat într-un magazin cuşer din apropiere, a spus Camilleri.

Bărbatul a fost arestat şi nimeni nu a fost rănit.

Postul de radio Franceinfo, care citează surse din poliţie, a relatat că bărbatul avea probleme psihice. Parchetul nu a furnizat informaţii privind un posibil motiv al gestului bărbatului.

Potrivit altor relatări, bărbatul a fost mai întâi imobilizat de agenţii de pază ai şcolii. Elevii nu au avut voie să iasă din şcoală cât timp a durat operaţiunea.

Potrivit Franceinfo, prefectura de poliţie a ordonat întărirea imediată a securităţii în jurul siturilor comunităţii evreieşti.

Ambasada Israelului din Franţa a postat pe Twitter că, mulţumită vigilenţei agenţilor de pază ai şcolii evreieşti, a fost prevenit un incident.

Guvernul francez avertizează în permanenţă privind posibile atacuri în ţară, iar instituţiile evreieşti sunt considerate în mod special în pericol, notează dpa.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + = 17