Quantcast
Un creștin a devenit președintele Nigeriei. Opoziția islamistă refuză să recunoască rezultatele alegerilor – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Un creștin a devenit președintele Nigeriei. Opoziția islamistă refuză să recunoască rezultatele alegerilor

Actualul președinte al Nigeriei, Goodluck Jonathan, a fost declarat oficial câştigătorul alegerilor prezidenţiale. Cu toate acestea, opoziția refuză să recunoască rezultatele alegerilor care au avut loc la 16 aprilie. Goodluck Jonathan a acumulat 57% din voturi, iar Muhammadu Buhari – 31%. Comisia Electorală Centrală a țării a prezentat aceste date luni, 18 aprilie.

Observatorii internaţionali nu au remarcat încălcări esențiale pe parcursul alegerilor, dar susținătorii candidatului opoziției au învinuit actualul președinte de fraudarea alegerilor.

Principalul partid de opoziție din Nigeria, condus de Muhammadu Buhari a refuzat să recunoască validarea prezentelor rezultate ale alegerilor.

Goodluck Jonathan, originar din sudul țării, este creștin. El nu este susținut la nordul țării, care este populat de musulmani. Ca urmare, în nordul țării au izbucnit tulburări după ce au fost anunțate rezultatele alegerilor.

Între timp, forțele de ordine consideră că tulburările nu au vreo bază etnică sau religioasă și că sunt îndreptate doar împotriva persoanelor care au falsificat alegerile.

Cu referire la: Pro Church

Despre

Leave a Reply