Tuesday , 17 May 2022

Un creaționist oferă 10.000$ oricui poate dovedi că Geneza e greșită

Asculta informatia

Un creaționist din California e dispus să ofere 10.000$ oricui poate dovedi în fața unui judecător că știința contrazice interpretarea literală a Genezei, prima carte a Bibliei, scrie The Guardian.

evolutioncreationism_debate_400Dr. Joseph Mastropaolo, inițiatorul concursului „Procesul Genezei Literale”, speră să poată genera o creștere a calității argumentelor din cadrul dezbaterii dintre creaționiști și evoluționiști. El e convins că evoluționiștii se află în dezavantaj din punct de vedere științific și a anunțat că va pune 10.000$ într-un cont bancar înaintea dezbaterii propuse. Concurentul său va trebui să pună și el în joc 10.000$, astfel încât câștigătorul se va alege cu 20.000$.

Argumentele nu vor fi prezentate în fața unui tribunal oficial, ci în cadrul unei forme alternative de rezolvare informală a disputelor utilizată în sistemul judiciar, numită „miniproces”.

Mastropaolo a anunțat că-și va prezenta argumentele în favoarea interpretării literale a istoriei creației imediat ce un om de știință va fi dispus să susțină că interpretarea simbolică a Genesei e mai adecvată din punct de vedere științific.

„Ei [evoluționiștii] nu sunt deloc proști; sunt foarte inteligenți, dar sunt destul de inteligenți ca să știe că nu au nici o dovadă științifică pe care să o poată prezenta în cadrul unui miniproces”, a afirmat Mastropaolo. „Nimic din Univers nu evoluează, ci totul se degradează”, a adăugat el.

Mastropaolo a început să prezinte public argumente în favoarea creaționismului în urmă cu 13 ani, după ce a citit un articol despre evoluționism într-un ziar. El are un doctorat în chinesiologie și a predat biomecanică și fiziologie la Universitatea California timp de peste 25 de ani. În prezent, numele lui este trecut în Creation Science Hall of Fame, un site creat în cinstea celor care au contribuit la susținerea creaționismului din punct de vedere științific.

Procesul Genezei Literale va fi susținut într-un tribunal informal din Santa Ana, California. Mastropaolo a spus că va crea o listă cu potențiali judecători care să decidă asupra cazului, însă a adăugat că decizia finală va fi luată prin acordul ambelor părți.

Regulile concursului specifică faptul că argumentele aduse trebuie să fie științifice, adică „obiective, valide și solide”. Abordând problema într-o manieră legală și științifică, Mastropaolo speră să îmbunătățească calitatea dezbaterilor viitoare dintre evoluționiști și creaționiști.

Un sondaj Gallup din iunie 2012 a dezvăluit faptul că 46% dintre americani cred în interpretarea literală a istoriei creației. În prezent, patru state americane iau în considerare aprobarea predării versiunii religioase a creației în școli.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *