Quantcast
Un istoric s-a sinucis în fața altarului Catedralei Notre-Dame – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Un istoric s-a sinucis în fața altarului Catedralei Notre-Dame

Catedrala Notre-Dame din Paris a fost evacuată ieri după ce un bărbat s-a sinucis în interiorul edificiului pentru a protesta împotriva legalizării căsătoriilor gay.

venner_400

Bărbatul s-a împușcat în gură și a murit pe loc lângă altarul principal al renumitei catedrale, în fața a 1.500 de persoane. El a fost identificat ulterior ca fiind scriitorul și istoricul de extremă dreaptă Dominique Venner, în vârstă de 78 de ani, conformBBC.
Scriitorul se opunea căsătoriilor gay, iar gestul său a survenit după ce președintele francez Francois Hollande a promulgat sâmbătă legea privind căsătoriile între persoane de același sex, o măsură legislativă care a stârnit dezbateri intense şi critici dure din partea Bisercii şi organizaţiilor conservatoare.
Înainte de a se sinucide, Dominique Venner a postat un mesaj pe blogul său. “Este nevoie de gesturi noi, spectaculoase şi simbolice pentru clătinarea oamenilor somnolenţi, pentru zdruncinarea conştiinţelor anesteziate şi trezirea memoriei originilor noastre”, a scris el în mesajul postat marţi dimineaţă.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply