Quantcast
Un joc cu întrebări despre credinţă a ajuns popular în Spania – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Un joc cu întrebări despre credinţă a ajuns popular în Spania

Asculta informatia

Un nou joc de masă, creat de o călugăriţă spaniolă, a devenit unul dintre cele mai populare daruri date anul acesta în Spania cu ocazia Primei Împărtăşanii. Sr. Maria Granados Molina este autoarea jocului “Bucuria credinţei”, care testează cunoştinţele jucătorilor despre catolicism. Editura ce a publicat jocul spune că până acum au fost realizate câteva mii de exemplare, sperându-se ca în curând să fie comercializat şi în Statele Unite ale Americii.

Sora Molina, de 35 de ani, s-a născut în Granada şi aparţine ordinului carmelit din oraşul Cuenca. Catehetă în Dieceza de Cuenca, sr. Molina a declarat pentru CNA că nu se aştepta ca jocul să devină atât de popular. A făcut prima versiune acasă, la imprimanta ei, pentru a le ajuta pe surorile din ordinul ei, care lucrează cu copii. “Bucuria credinţei” urmăreşte să îi ajute pe jucători să înveţe despre Isus şi despre experienţa de a fi creştin. Jucătorii dau cu zarul şi răspund unor întrebări despre credinţa catolică pentru a înainta pe tablă. Jocul include desene şi rugăciuni.

Sr. Molina a prezentat jocul la Madrid, anul trecut, în timpul unei conferinţe a cateheţilor. Jocul a fost selectat de un distribuitor naţional, care mai apoi l-a făcut disponibil în toată ţara. “Jocul este rodul unei dorinţe, a unei preocupări, a unei rugăciuni, şi cred că a fost primit surprinzător. Nimeni nu s-a gândit că în starea în care este Spania acum, jocul va fi un succes”, a spus ea. Jocul se bazează pe cartea catehetică pentru copii “Isus este Domnul”, aprobată de Conferinţa Episcopală Spaniolă. Este adresat copiilor de la şapte ani în sus, putând fi jucat în grup, în familie, la orele de religie sau de cateheză. “Am dorit să îi aduc pe oameni aproape de Isus”, a spus sr. Molina.

[În timp ce jocul spaniol nu există disponibil la noi, îndrăznim să semnalăm un joc de masă legat de Porunci, publicat pe situl Cateheza.ro. Intitulat “Tablele Legii”, jocul cere tipărirea pe carton a unei imagini, a seturilor de întrebări, fiind nevoie şi de zaruri şi pioni. Cu acest joc copiii îşi pot verifica cu uşurinţă şi într-un mod atractiv cunoştinţele despre cele Zece Porunci. Găsiţi toate cele necesare pentru a “asambla” acest joc aici.]

Despre

Leave a Reply