Un joc despre Isus pentru platforma Facebook – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Diverse

Un joc despre Isus pentru platforma Facebook

Asculta informatia

În urma succesului înregistrat cu “The Journey of Moses” (Drumul lui Moise), compania Lightside Games lansează un nou joc pentru Facebook, de data aceasta bazat pe viaţa lui Isus. “Sunt istorii care trebuie spuse în jocuri”, a declarat Brent Dusing pentru CNA, “şi nu sunt prea multe jocuri unde poţi să faci cu adevărat binele, lucruri bune dintr-o perspectivă creştină”. Fondatorul companiei Lightside Games susţine că noul joc, “The Journey of Jesus: The Calling” (Drumul lui Isus: Chemarea) va oferi oamenilor posibilitatea de a intra în această modalitate în viaţa lui Isus.

Primul joc, despre viaţa lui Moise, a avut un succes imens, cu peste două milioane de jucători din lumea întreagă. “Reacţiile au fost fenomenale. Cred că există o mare mulţime de oameni care chiar doresc aşa ceva. Aşa ne-au spus jucătorii”, susţine Dusing. Şi speră că noul joc despre viaţa lui Isus va duce Evanghelia la cei care altcumva ar putea să nu o cunoască. “Pentru mulţi dintre jucători, aceasta este singura ocazie pe care o au să asculte acest mesaj”, a spus Dusing. “Ştim că pentru unii dintre ei va fi singura şansă să vadă această istorie.”

Jocul urmăreşte viaţa lui Isus Cristos, din perioada de activitate publică, din perspectiva unui personaj al cărui nume este luat din profilul jucătorului de pe Facebook. Jucătorii colecţionează diverse lucruri şi pot face schimb cu prietenii lor, pentru a progresa în misiune. În timp ce în primul joc, jucătorii puteau fi chiar Moise, în “Drumul lui Isus” jucătorul interacţionează ca el însuşi cu personajul lui Isus. Şi chiar dacă este în principal un joc pentru distracţie, Dusing subliniază că textele se bazează pe Biblie, pentru ca mesajul să fie cât mai fidel.

Completând o serie de sarcini şi provocări, ce presupun interacţiunea cu Apostolii, cu alţi jucători şi cu Isus, jucătorul devine martor – în mod virtual – la slujirea publică a lui Cristos şi participă la misiunea Lui. În timp ce jocul e gratuit, se pot cumpăra bonusuri ce permit progresul mai rapid. Banii strânşi sunt direcţionaţi spre un grup creştin non-profit care ajută copii cu situaţii dificile din lumea întreagă. Jocul este disponibil în engleză, spaniolă, franceză, germană şi portugheză, iar autorii speră să devină la fel de popular ca primul.

www.catholica.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close