Stiri externe

Un judecător obligă o elevă să poarte un ecuson cu „semnul fiarei”

Un judecător federal din Texas a permis unei şcoli să o exmatriculeze pe o elevă, deoarece aceasta a refuzat să poarte noul ecuson al şcolii, care conţine un cip de monitorizare şi pe care eleva îl consideră „semnul fiarei”.


obligata_s_poarte_un_ecuson_cu_semnul_fiarei (Foto: tpr.org)Elevii care învaţă în şcolile din San Antonio, Texas, sunt obligaţi să poate noile ecusoane din toamna trecută, pentru ca prezenţa lor să fie mai bine monitorizată. Andrea Hernandez s-a opus purtării acestor ecusoane cu cip deoarece aceasta contravine credinţelor sale religioase.

„Trebuie să ascultăm de cuvântul lui Dumnezeu. Nu ni se poate cere să nu ascultăm de Mântuitorul nostru”, a declarat tatăl ei, într-un interviu acordat site-ului Wired.

Potrivit convingerilor religioase ale elevei, acceptarea unui cod personalizat este sinonimă cu supunerea faţă de guvern sau altă autoritate seculară pentru a obţine anumite privilegii. În opinia fetei, aceasta este o formă de idolatrie, explică reprezentanţii Institutului Rutherford, un grup ce apără drepturile omului şi care oferă consiliere familiei elevei.

Însă în instanţă, argumentul fetei a fost respins. Judecătorul districtual Orlando Garcia a declarat că argumentul este, în fapt, unul secular, nu religios. De aceea, eleva nu a avut câştig de cauză. Atât familia, cât şi Institutul Rutherford au contestat în instanță decizia judecătorului districtual.

semneletimpului.ro

Citește și:  Israel: Rabinii îl acuză pe Netanyahu că dorește microciparea în masă a populației
Tags

un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

56 − 53 =

Close