Un Mitropolit vaccinat a murit la scurt timp după injectare – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externe

Un Mitropolit vaccinat a murit la scurt timp după injectare

Asculta informatia

Mitropolitul grec Ieremia al Gortiniei a trecut la Domnul marți, 14 decembrie 2021, în urma unui atac de cord, survenit după ce se vaccinase cu 3 doze de ser experimental Covid pentru a-și demonstra „ascultarea față de sinodul ortodox grec”, care a ajuns să colaboreze cu statul elen în campania de vaccinare Covid.

El declarase pe 27 noiembrie următoarele: „Canalele de televiziune grecești au anunțat în mod fals că eu, Mitropolitul Ieremia al Gortinei, sunt împotriva măsurilor Sinodului.
Întotdeauna în Eparhia mea și în discursurile mele personale spun și subliniez că urmăm linia Sfântului Sinod și a întregii Ierarhii.

Dovada în acest sens este că eu personal am făcut toate cele trei injecții”, a afirmat mitropolitul Ieremia al Gortiniei, citat de Vimaorthodoxias.gr.

Deși este adevărat că ierarhia și sinodul Bisericii grecești s-au pus în slujba campaniei de vaccinare Covid guvernamentale (în sensul în care au impus vaccinarea obligatorie a angajaților, au implementat în biserici toate restricțiile politicii „sanitare” și chiar au transformat temporar unele lăcașuri în centre de vaccinare), urmarea acestei linii de acțiune nu dovedește nici pe departe ascultarea față de Biserică, ci pur și simplu capitularea personală sau instituțională în fața guvernului secular, el însuși îngenunchiat în fața comenzilor venite de la OMS, UE și industria Big Pharma.

Pagina web OrthoChristian.com ne oferă o scurtă contextualizare a subiectului și biografia mitropolitului grec. Potrivit acesteia, ÎPS Ieremia al Gortiniei și Megalopolei din cadrul Bisericii Ortodoxe a Greciei a trecut la Domnul marți noaptea, la vârsta de 80 de ani, după ce a suferit un atac de cord. A slujit Biserica timp de 52 de ani, dintre care 15 ani ca ierarh.

Mitropolitul Ieremia era cunoscut drept un apărător al dreptei-credințe împotriva ecumenismului și un critic al Sinodului pan-ortodox ținut în Creta în 2016, aspecte care l-ar recomanda ca pe un ortodox ultraconservator. Cu toate acestea, el a adoptat o poziție considerată necanonică în chestiunea imixtiunii Patriarhiei Constantinopolului în problemele Bisericii Ortodoxe din Ucraina când, în urma unor presiuni politice, a fost recunoscută autocefalia unei facțiuni schismatice din Ucraina în contextul aspirațiilor Bisericii naționale de a ieși din subordinea Patriarhiei Moscovei.

În primăvara anului 2020, mitropolitul Ieremia a trimis credincioșilor o scrisoare pastorală intitulată „Zăvorâți!”, prin care cauționa măsurile guvernamentale de încălcare a libertății religioase care au culminat cu închiderea bisericilor de Înviere, cea mai mare sărbătoare a creștinătății. Ierarhul punea Covidul pe seama păcatelor poporului și îi îndemna pe oameni să stea închiși în case și să urmărească slujba prin radio, televiziune sau internet.Romfea.gr pune la dispoziție o scurtă biografie a ierarhului de curând răposat. Mitropolitul Ieremia s-a născut în Nafpaktos, Grecia, în 1941. În 1964, a absolvit Școala Teologică a Universității din Atena. Ulterior, în anul 2000, și-a dat doctoratul la aceeași facultate.

A fost hirotonit diacon în 1969 și preot în 1972 și a fost numit predicator eparhial în Arhiepiscopia Atenei și în alte câteva eparhii.

În 2003, a fost desemnat asistent universitar, iar în 2006, profesor titular al Școlii Teologice a Universității din Atena.

A fost ales Mitropolit de Gortinia și Megalopolis la 14 octombrie 2006, de sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci.

Este considerat unul dintre cei mai importanți cercetători ai Vechiului Testament din Grecia și a interpretat și tradus multe cărți din Vechiul Testament.

Sursa: Vlad Pârău / ActiveNews 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close