Quantcast
Un musulman din Praga, condamnat la zece ani de închisoare pentru susţinerea terorismului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Un musulman din Praga, condamnat la zece ani de închisoare pentru susţinerea terorismului

Un fost imam din Praga a fost condamnat vineri la 10 ani de închisoare pentru că şi-a ajutat fratele şi cumnata să se ralieze unei grupări teroriste şi a contribuit la finanţarea terorismului, informează AFP şi dpa, scrie agerpres.

Bărbatul de origine palestiniană pe nume Samer Shehadeh, 36 de ani, a fost declarat vinovat că a ajutat cele două persoane să se ralieze Frontului al-Nusra, fosta ramură siriană a Al-Qaida în Siria.

Citeste si: IMAM PENTRU IMIGRANȚI: „SUNTEȚI AICI PENTRU A RĂSPÂNDI ISLAMUL” – VIDEO

„Samer Shehadeh a fost condamnat la 10 ani”, a declarat purtătoarea de cuvânt al Tribunalului municipal din Praga, Marketa Puci, precizând că bărbatul a înaintat apel la acest verdict.

Fratele său Omar a fost condamnat la 11 ani de închisoare, iar soţia cehă a acesteia din urmă – la şase ani, a adăugat Marketa Puci. Niciunul dintre ei nu se află pe teritoriul Cehiei şi sunt daţi în urmărire.

Poliţia cehă a început să-l supravegheze pe Shehadeh în 2016, suspectându-l de radicalizarea enoriaşilor săi, după ce el le ceruse musulmanilor cehi să boicoteze o mesă creştină împotriva terorismului, în luna august a acestui an.

Citește și : SLOVACIA INTERZICE EFECTIV ISLAMUL ÎN ȚARĂ, INTERZICE MOSCHEILE

Poliţia a descoperit că imamul a trimis de mai multe ori bani către Frontul al-Nusra, prin intermediari.

Potrivit mass-media din Cehia, Shehadeh a fost arestat în Iordania, apoi trimis în Praga în noiembrie 2018. Tot potrivit presei, el s-a declarat „mândru” pentru că şi-a ajutat apropiaţii şi a afirmat că este nevinovat de acuzaţia de terorism, considerând că regimul sirian nu este unul legal şi că Frontul al-Nusra nu este o grupare teroristă.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply