Quantcast
Un nou festival se lansează pe scena românească: HeartBeats Festival, primul festival de Christian Pop-Rock, are loc pe Cluj Arena în 15-16 iulie 2022 – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Un nou festival se lansează pe scena românească: HeartBeats Festival, primul festival de Christian Pop-Rock, are loc pe Cluj Arena în 15-16 iulie 2022

HeartBeats Festival, locul unde inimile bat împreună în același ritm, invită tinerii să se bucure de o experiență cu totul nouă de eveniment. Primul festival de muzică Christian Pop-Rock din România are loc pe Cluj Arena, în 15-16 iulie 2022! Două zile de muzică live cu artiști celebri din America, Europa și Australia și speakeri de renume internațional.

În cele două zile de festival, pe scena Cluj Arena vor urca 10 formații din țară și din străinătate, artiști renumiți în industria internațională de profil: Jeremy Camp (SUA), Planet Shakers (Australia), Austin French (SUA), 4UBAND (Ucraina), Tabăra 477 (Ro), Sanctus Pro Deo (Ro) și alții. Alături de ei, speakeri precum Nick Hall și John Maxwell – unul dintre cei mai cunoscuți experți mondiali în leadership – vor aduce experiența lor remarcabilă de lideri și de predicatori.

Jeremy Camp: ”Voi veni în România, la Cluj, pentru a participa la festivalul de muzică HeartBeats Festival, în 15 iulie. Este prima dată când voi cânta în țara voastră minunată și sunt super entuziasmat să îmi aduc întreaga echipă alături de voi și să fim împreună într-o noapte de închinare, de încurajare pentru voi. Abia aștept să fiu acolo! Ne vedem pe 15 iulie!”

Planetshakers: ”Suntem Joth și Sam de la Planetshakers. Suntem atât de încântați să venim în România! Am fost în România cu mulți ani în urmă și abia așteptăm să ne întoarcem. Venim la HeartBeats Festival, 15 iulie, vineri seara. O să fie extraordinar! Ne vedem acolo!”

Good Weather Forecast: ”Salut, România! Suntem Good Weather Forecast și suntem super încântați pentru că venim în țara voastră frumoasă pentru prima dată. O să cântăm la HeartBeats Festival, pe Cluj Arena, așa că asigurați-vă că veniți pregătiți să dansați și să vă luați biletele. Abia așteptăm să vă vedem și să vă cunoaștem. Ne vedem acolo!”

 

Nick Hall: ”Sunt speaker și evanghelist internațional. Când eram student am lansat o mișcare pentru a ajuta această generație să găsească speranța, sensul și scopul pe care Dumnezeu le are pentru viața lor. Prea mulți sunt deprimați, lipsiți de speranță, prea mulți se gândesc la suicid și prea mulți experimentează abuzul sau auto-mutilarea. Avem nevoie de o schimbare. De aceea, sunt încântat să vin pe Cluj Arena, în România, pentru HeartBeats Festival, în 15-16 iulie. Ne așteaptă două zile de distracție cu muzică incredibilă, laudă, speakeri și predicatori. Tinerilor, e momentul să vă faceți simțită prezența pentru că acest festival este ceva ce nu ați mai văzut până acum.”

HeartBeats – Festivalul unde inimile bat împreună în același ritm 

 HeartBeats Festival este un produs cultural inedit, un concept nou de eveniment, centrat în jurul creștinismului și a unui altfel de entertainment, care invită la exprimarea libertății, a bucuriei în vremuri de nesiguranță, la speranță și unitate indiferent de confesiunea religioasă.

Lucian Mustață, organizator HeartBeats Festival: „Este o realizare extraordinară că putem organiza în România cel mai mare festival de Christian Pop-Rock din Estul Europei. A fost nevoie de mult curaj pentru această primă ediție a HeartBeats Festival și suntem recunoscători partenerilor care au lucrat cu noi pentru a o face posibilă. Într-o lume care ne oferă noi motive de nesiguranță în fiecare zi, HeartBeats este un spațiu al speranței și unității, un loc în care să ne simțim bine împreună și să celebrăm căutarea sensului personal și colectiv.”

Evenimentul se adresează în primul rând adolescenților și tinerilor și este deschis familiilor, fiind un festival kids friendly. Locația Cluj Arena va fi transformată într-un spațiu unde fiecare participant să se poată simți bine, iar organizatorii vor pune la dispoziție inclusiv spații de joacă dedicate copiilor între 2 și 7 ani. Accesul copiilor sub 7 ani la festival este gratuit.

În țara care, statistic vorbind, se plasează ca fiind cea mai religioasă din Europa, HeartBeats e primul eveniment de anvergură care se adresează aspirațiilor și stilului de viață al tinerilor creștini, conectându-se la realitățile sociale și culturale contemporane.

Christian pop-rock este un gen muzical contemporan care s-a născut în anii ‘60, în perioada mișcării de revitalizare religioasă din Statele Unite. Îndepărtându-se de stilurile muzicale tradiționale interpretate în biserici, Christian pop-rock a însemnat o inovație extraordinară în acord cu trendurile industriei muzicale pop și alternative.

În ultimele decenii, fenomenul muzicii creștine pop s-a dezvoltat într-un ritm accelerat în țările occidentale. A generat noi trenduri de consum cultural și de entertainment și a influențat dezvoltarea unei noi subculturi în rândul publicului tânăr, în acord cu realitățile și provocările societății contemporane. Dacă în Europa de Vest și, mai cu seamă, în Statele Unite ale Americii, curentul Christian Pop-Rock reprezintă o industrie muzicală de succes, în Europa de Est fenomenul este încă puțin explorat. Ceea ce HeartBeats aduce ca element de noutate, dincolo de a introduce un concept inedit de eveniment pe piața autohtonă, este potențialul de a capacita întreaga comunitate muzicală de profil din Estul Europei, pentru care festivalurile din Ungaria, Anglia sau Franța sunt greu accesibile.

În fiecare an, HeartBeats Festival susține o cauză caritabilă, prin direcționarea a o parte din profiturile obținute în urma evenimentului. Ediția din 2022 este dedicată refugiaților din Ucraina, iar jumătate din profitul obţinut va merge către Fundația World Vision România. În plus, în cadrul evenimentului va fi organizată o campanie de strângere de fonduri în parteneriat cu Fundaţia, iar sumele strânse vor completa donaţia din partea organizatorului şi vor fi folosite de World Vision România ca parte din intervenția în contextul situației din Ucraina.

„Suntem alături de refugiaţii din Ucraina încă de la începutul crizei şi, cu ajutorul fondurilor strânse în cadrul festivalului, vom reuşi să-i ajutăm pe copii să-şi găsească un acasă în România. Inimile noastre bat la unison pentru PACE.” a declarat Mihaela Nabăr, director executiv World Vision România.

Festivalul este conceput ca un eveniment ecumenic, care se adresează tinerilor din România și din țările vecine. Organizatorii încurajează incluziunea și respectul reciproc, indiferent de rasă sau religie, promovând totodată, în mod activ și asumat, valorile creștine. Evenimentul nu se afiliază unui anumit cult religios și nu încurajează extremismul. În cadrul evenimentului nu se vor comercializa băuturi alcoolice și produse pe bază de tutun.

Dacă vrei să experimentezi bucuria pură timp de 2 zile pline cu muzică și distracție adevărată, te așteptam la HeartBeats Festival – locul unde inimile bat împreună în același ritm! Un eveniment marca HeartBeats Events, organizat de Asociația NOTEABOUTLIFE.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply