Quantcast
Un PASTOR a devenit peste noapte comandantul unui batalion de civili voluntari – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Un PASTOR a devenit peste noapte comandantul unui batalion de civili voluntari

Un pastor ucrainean, tată a doi copii, este acum comandantul unui batalion de voluntari format din 120 de soldaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 70 de ani.

Nevoit să îşi apere ţara în faţa invaziei trupelor ruse, pastorul Oleg Magdici a relatat, pentru CNN, că majoritatea soldaţilor care luptă alături de el erau civili înainte de război, dar au trecut prin câteva săptămâni de pregătire intensă.

“Optzeci la sută din unităţile mele sunt oameni care nu au ţinut în mână o armă în viaţa lor. Sunt şoferi de camion obişnuiţi, avocaţi, orice. În primele zile, se mai certau cu mine, încercând să spună de ce nu ar trebui să facă ceea ce le spun eu să facă, cum ar fi săparea tranşeelor. Dar după primul bombardament, toată lumea voia să sape tranşee”, a spus Magdici.

Pastorul-comandant a adăugat că nu a avut niciun rănit în batalionul său, mulţi dintre soldaţii săi învăţând repede ce au de făcut odată ce au început luptele.

Magdici afirmă că a fost credinţa sa cea care l-a făcut să meargă mai departe. El şi-a lăudat familia pentru munca pe care o depune pentru alţii. Pastorul povesteşte că soţia sa a refuzat să plece din ţară, astfel că acum se află în vestul Ucrainei, unde ajută ucrainenii strămutaţi în interiorul ţării cu hrană şi cazare, şi lucrează cu femei şi copii, oferindu-le ajutor psihologic.

“Ea este eroina mea. Nu a vrut să meargă în Europa. A decis să rămână în Ucraina şi să aştepte victoria de acolo”, a spus el.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply