Quantcast
Un pastor din Timişoara cheamă Biserica să ia atitudine în cazul violului de la Vaslui: „Preşedintele tace, Guvernul tace. Nu ne putem permite să tăcem” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Un pastor din Timişoara cheamă Biserica să ia atitudine în cazul violului de la Vaslui: „Preşedintele tace, Guvernul tace. Nu ne putem permite să tăcem”

Campania „Adevărul”, „Dreptate pentru fata violată din Vaslui”, este susţinută de la Timişoara de pastorul Samuel Tuţac. Lider al credincioşilor baptişti din Timiş, dar şi tată a patru băieţi, Tuţac cheamă Biserica să se implice în campania „Adevărul”, susţinând că este inadmisibil ce au făcut cei şapte „creştini”.
646x404
Pastorul timişorean Samuel Tuţac, acelaşi care a reacţionat după decizia Curţii Supreme din SUA de legalizare a căsătoriilor gay, chemându-i pe creştini să îi iubească pe homosexuali mai mult decât iubesc ei homosexualitatea, revine cu un nou mesaj de actualitate adresat Bisericii.
Într-o postare pe site-ul comunităţii pe care o conduce, Samuel Tuţac îi cheamă pe creştini să susţină campania „Adevărul”, „Dreptate pentru fata violată din Vaslui”, dar să semneze şi petiţia „Cerem arestarea celor şapte violatori din Vaslui”. În apelul său, pastorul timişorean arată că Biserica nu poate să tacă lăsându-se copleşită de corectitudinea politică.  Redăm mai jos mesajul pastorului Samuel Tuţac:
 
„Nu ne putem permite să tăcem, nici să ne lăsăm copleşiţi de corectitudinea politică. În România, o ţară în care oamenii se declară creştini, aproape 100%, o tânără de 18 ani a fost violată şi batjocorită de 7 “creştini”, care motivează acum că doar au dorit să-i facă o surpriză. Este inadmisibil, barbar, ruşinos, sfidător, ceea ce au făcut aceşti 7 “creştini.” Dar faptul că, la doar câteva luni de la tragedie, cei 7 “creştini” se mişcă liber, este de-a dreptul strigător la cer. 
 
Ce fel de judecători avem? Ce fel de procurori care nu fac recurs? Domnilor şi doamnelor judecători, dacă era fetiţa voastră? Cum v-aţi permis să sfidaţi o ţară întreagă? Iar Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie tace. Şi Preşedintele tace. Şi Guvernul tace. Principalele partide politice, conduse de două femei, tac. Şi tace şi Biserica. Cum este posibil? În ce societate trăim? Ce fel de creştini suntem noi? Ce fel de creştinism practicăm? Cum putem accepta aşa ceva? Cine i-a crescut şi educat pe aceşti barbari? Cine i-a botezat în Numele Sfintei Treimi? Ce fel de mame au aceste bestii cu faţă umană? Cine sunt cei care îi susţin acum şi afirmă cu neruşinare că fata e vinovată pentru că există?În calitate de tată a patru băieţi, de pastor şi preşedinte al Comunităţii Baptiste Timişoara susţin fără rezerve iniţiativa ziarului Adevărul şi încurajez creştinii practicanţi, de orice confesiune, să semneze petiţia iniţiată de ziarul Adevărul. “Pe site-ul petitieonline.ro a fost lansată petiţia “Cerem arestarea celor 7 băieţi violatori din Vaslui”, semnată până în prezent de peste 28.000 de români. Nu ezitaţi să DISTRIBUIŢI PETIŢIA!! Nu trebuie să stăm fără să facem nimic când vedem că legislaţia este călcată în picioare de anumiţi judecători. Vreţi o ţară corectă spuneţi-vă părerea!! Părerea noastră contează!” Fraţi creştini, Sfânta Scriptură ne încurajează să fim implicaţi în societate şi să ne asumăm responsabilităţi :

“Ţi s’a arătat, omule, ce este bine, şi ce alta cere Domnul dela tine, decît să faci dreptate, să iubeşti mila, şi să umbli smerit cu Dumezeul tău?” (Mica 6:8 VDC)

De aceea,  Biserica nu poate fi neutră şi nici nu poate tăcea, ci trebuie să susţină cu tărie campania Adevărului.

Ziarul Adevărul va continua marţi Campania „Dreptate pentru fata violată din Vaslui“ cu un nou episod în care vom prezenta cine sunt procurorii care au fost de acord cu eliberarea violatorilor şi care nu au contestat decizia judecătorilor atunci s-a înlocuit măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, invocând că procesul s-ar afla la final, deşi în realitate lucrurile stau altfel. Ulterior, arestul la domiciliu a fost înlocuit cu măsura controlului judiciar.

Vă invităm pe toţi cititorii să transmiteţi-i un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului. Dacă apropiaţii şi rudele violatorilor duc acum o campanie de denigrare a victimei, noi trebuie să-i arătăm că oamenii normali din această ţară sunt alături de ea şi nu tolerează asemenea fapte revoltătoare.

Sursa:adevarul.ro

Despre

Leave a Reply