Quantcast
Un preot catolic ARS de viu în biserică – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Un preot catolic ARS de viu în biserică

Un preot catolic a murit ars în incendiul parohiei sale duminică, în timp ce un alt preot a fost grav rănit.

Potrivit Episcopiei Catolice din Minna, trupul părintelui Isaac Achi a fost găsit duminică, 15 ianuarie, în clădirea carbonizată a parohiei sale, Biserica Catolică Sfinții Petru și Pavel situată în satul Kafin-Koro din centrul Nigeriei.

„Din păcate criminalii au dat foc casei iar preotul menționat mai sus a fost ars de viu”, a declarat Wasiu Biodun, purtătorul de cuvânt al Poliției de Stat din Nigeria, într-un comunicat de presă .

El a adăugat că bandiții au împușcat și un alt preot, părintele Collins Omeh. A fost dus de urgență la spital.

„Este o duminică neagră pentru Dioceza Catolică din Minna”, a spus un locuitor local pe nume Israel Bitrus într-un mesaj text către Morning Star News .

Secretarul șef de presă al guvernatorului statului nigerian, Mary Noel-Berje, descrie atacul „neevlavios și inuman” și spune că acțiunile „drastice” sunt „necesare” pentru a pune capăt episoadelor de violență.

„Este un moment trist pentru un preot să fie ucis în acest fel. Înseamnă că nu suntem în siguranță. Acești teroriști sunt foarte periculosi și este nevoie de acțiuni drastice pentru a pune capăt acestui carnagiu în curs. »

Reuters raportează că pe măsură ce nigerienii urmează să aleagă un nou președinte pe 25 februarie astfel de atacuri împreună cu răpirile pentru răscumpărare și uciderile de către bande armate ridică temeri că alegerile nu vor avea loc în unele regiuni.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply