Stiri interne

Un preot ortodox din Prahova REFUZĂ SĂ ÎNMORMÂNTEZE o femeie adventistă

Scandal monstru în comuna prahoveană Cocorăștii Colț, unde preotul bisericii ortodoxe ar fi interzis înhumarea unei bătrâne, pe motiv că ar fi de altă religie.

Femeia care a decedat la 81 de ani ar fi trecut la adventiști în urmă cu doi ani. Steliana Dumitru şi-a rugat însă rudele, înainte să moară, să o îngroape creştineşte, alături de familie, chiar dacă trecuse la religia adventistă în urmă cu doi ani.

Rudele, care sunt toate ortodoxe, au vrut să o înmormânteze în cimitirul ortodox, însă s-au lovit de refuzul preotului. Vineri, când să plece cu mortul la groapă, familia a constatat că nu poate, deși au trecut deja trei zile de la deces.

„Ne-a spus aproape țipând că el nu o îngroapă pe bunica și că nu ne permite să sființim nici oasele rudelor aflate deja în mormântul familiei. Apoi, ne-a făcut plângere la poliție, fără niciun motiv, și i-a amenințat pe gropari că vor ajunge la Parchet, pentru profanare de mormânt. Așa ceva nu am crezut că vom trăi în mileniul III”, a declarat, pentru max-media.ro, nepoata decedatei, Valentina Drăgoi.

Preotul s-a baricadat în casă, refuză să vorbească și continuă să amenințe. Andrei Baja spune că vor veni mai-marii Protoieriei să judece. Sătenii l-au amenințat cu bătaia, motiv pentru care a fost nevoie şi de intervenţia poliţiştilor.

Citește și:  Românii sunt chemați la rugăciune, în unitate, pentru oprirea pandemiei de coronavirus

Informatii similare

un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 5

Close