Un rocker celebru: „Iisus mi-a spus: nu te condamn” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Diverse

Un rocker celebru: „Iisus mi-a spus: nu te condamn”

Asculta informatia

După 12 ani în care a fost chitaristul trupei Korn, Brian Welch, co-fondatorul trupei şi chitarist până în anul 2005, a decis să renunţe la droguri şi să-şi schimbe viaţa.

convertirea_rockerului_brian_welch (Foto: ticketsinventory.com)Într-un interviu acordat pe 20 aprilie site-ului soundspike.com, Welch povesteşte istoria convertirii sale şi a vieţii pe care o trăieşte în prezent. Până în 2005, „am fost un star rock, dar în interior am fost un om mort”, mărturiseşte Welch.

Trupa Korn era una dintre trupele de top ale genului rock metal, ale cărei melodii erau erau inspirate din experienţele traumatizante din copilărie ale solistului Jonathon Davis. Versurile erau sumbre, răscolitoare şi cu conotaţii sexuale, ceea ce a făcut ca site-ul cotidianului Chicago Tribune să îi catalogheze drept „perverţi, psihopaţi şi paranoici”. Deşi trupa în care cânta era apreciată şi vânduse aproximativ 60 de milioane de albume în întreaga lume, viaţa personală a lui Welch era una dedicată drogurilor, pe care le consuma chiar şi în faţa fiicei sale.

Momentul care a născut în el nevoia de a face o schimbare a fost acela în care Welch a auzit-o pe fiica lui de câţiva ani cântând versurile uneia dintre melodiile trupei, melodie ce avea un puternic mesaj sexual. Deşi fiica sa nu ştia ce cânta, el a decis că nu vrea să fie un asemenea model pentru fiica sa.

La puţin timp după această decizie, Welch a anunţat că se retrage şi că renunţă la trupa Korn. A început să lucreze în domeniul imobiliar, având 2 parteneri care erau creştini. Deşi cei 3 nu purtaseră nicio discuţie cu privire la credinţa lor, Welch a trimis un e-mail unuia dintre partenerii săi, povestindu-i povara pe care o simte. Ca răspuns, partenerul i-a trimis un e-mail cu un verset din Biblie, versetul din Matei 11 : 28 („Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.”). Câteva săptămâni mai târziu, prietenul l-a invitat la o biserică evanghelică, unde Welch L-a acceptat pe Hristos în viaţa lui.

„Am simţit că Iisus mi-a spus: “nu te condamn” şi am simţit dragostea Lui mare.” A doua zi, el a aruncat toate drogurile care le avea în casa lui şi i-a promis fiicei sale că va fi mereu cu ea.

Brian Welch s-a alăturat comunităţii creştine unde a fost introdus de prietenul său şi au făcut împreună o călătorie specială în Ţara Sfântă. Acolo el a primit botezul chiar în râul Iordan. Când s-a îmbrăcat în haine albe, chiar înainte de botez, a început să plângă ca un copil şi să ceară iertare lui Dumnezeu şi, după botezul prin scufundare, a simţit imediat  pacea pe care o dă Dumnezeu.

În prezent, Brian Welch este o mărturie vie a schimbării care a avut loc în viaţa sa. El se roagă zilnic şi s-a întors la muzică, dar versurile melodiilor sale sunt unele inspirate din preocupările sale prezente.

După ce se roagă, mărturiseşte că se întâmplă ceva. „În locul cel mai de jos, există mereu încurajare pentru a merge mai departe. […] Te cuprinde o pace şi simţi că eşti încurajat pentru a continua”, declară Welch.

semneletimpului.

Tags

Articole similare

un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close