Un soldat israelian a ucis un palestinian la frontiera cu Fâşia Gaza

Asculta informatia

Un soldat israelian a ucis un palestinian la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, au anunţat duminică oficiali palestinieni din domeniul securităţii, citaţi de dpa, scrie agerpres.

Mai mulţi manifestanţi au înregistrat cu telefoanele mobile imagini ale unei confruntări între protestatari palestinieni şi un buldozer al armatei israeliene. Se aud focuri de armă, iar buldozerul îşi coboară lama către un palestinian; un alt protestatar pare rănit la picior şi fuge şchiopătând.

Citeste si: Lupta împotriva coronavirusului în Israel

Forţele militare israeliene au comunicat că soldaţii au văzut doi terorişti care s-au apropiat de gardul de securitate care delimitează Fâşia Gaza şi au amplasat un dispozitiv exploziv. Militarii au deschis focul şi l-au atins pe unul din cei doi.

Nu este clar dacă înregistrările video au fost făcute înainte sau după presupusa instalare a bombei, când palestinianul fusese deja împuşcat.

Mai mulţi martori au relatat că tineri protestatari furioşi au ars cauciucuri după ce au tăiat gardul.

Citeste si: Israel plănuieşte o nouă misiune către Lună după eşecul Beresheet

Israelul a întărit blocada în jurul Fâşiei Gaza de mai mult de zece ani, iar politica respectivă a fost susţinută şi de Egipt. Ambele state invocă motive de securitate pentru măsura care afectează circa două milioane de locuitori din Gaza, care trăiesc în condiţii dificile.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *