Un studiu arată legătura mortală între purtarea măștii, hipoxie și cheagurile de sânge

Asculta informatia

Un nivel anormal de scăzut de oxigen în sânge afectează negativ organismul sub formă de hipoxie , o stare care este potențial mortală.

Doar o scădere de 5% a oxigenării sângelui este considerată „anormală”, dar o reducere de 15% va cauza simptome vizibile . Acestea includ durerile de cap , amețelile, greața și deficiențe cognitive . Chiar și chirurgii pot suferi de Oxigen scăzut și simptome asociate doar prin purtarea unei măști chirurgicale. Dar hipoxia poate avea reacții adverse mai grave?

Citeste si: COLEGIUL AMERICAN AL MEDICILOR PEDIATRI: IDEOLOGIA GENDER LE FACE RĂU COPIILOR

Pasagerii de avion și alpinistii sunt cunoscuți că suferă de o creștere a problemelor de coagulare a sângelui , și anume tromboembolisme venoase (VTE), cum ar fi embolia pulmonară sau tromboza venoasă profundă. Cauza VTE la o altitudine mare este de obicei lipsa nivelului de oxigen inadecvat . De asemenea, cheagurile de sânge nu sunt o afecțiune minoră; VTE ucide 300.000 de oameni pe an.

La nivelul mării aerul pe care îl respirăm conține 21% oxigen. Altitudinea mare în care piloții pot suferi efecte negative începe chiar de la 1500 de metri . Masca N95 este chiar mai rea de atât; provoacă o reducere de 20% a Oxigenului , care simulează 16% Oxigen la 1800 de metri  . Dar este periculos? Acest lucru ar putea crește riscul formării cheagurilor de sânge potențial letale?

În urmă cu doi ani a fost găsită o cauză – legătura biologică dintre hipoxie și coagularea sângelui. Studiul a descoperit ca hipoxia afectează nivelul unui element natural important, anticoagulantul proteic S . S-a constatat că nivelul proteinei S a scăzut cu 50% atunci când nivelurile de Oxigen erau la 15%.

Deoarece N95 simulează o saturație similară scăderii de oxigen, acest lucru indică faptul că purtarea unei măști poate scădea capacitatea naturală de a preveni formarea cheagurilor de sânge cu 50%.

Vezi mai departe pe: https://europanews.ro/un-studiu-arata-legatura-mortala-intre-purtarea-mastii-hipoxie-si-cheagurile-de-sange/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply