Quantcast
Un studiu arată legătura mortală între purtarea măștii, hipoxie și cheagurile de sânge – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Un studiu arată legătura mortală între purtarea măștii, hipoxie și cheagurile de sânge

Un nivel anormal de scăzut de oxigen în sânge afectează negativ organismul sub formă de hipoxie , o stare care este potențial mortală.

Doar o scădere de 5% a oxigenării sângelui este considerată „anormală”, dar o reducere de 15% va cauza simptome vizibile . Acestea includ durerile de cap , amețelile, greața și deficiențe cognitive . Chiar și chirurgii pot suferi de Oxigen scăzut și simptome asociate doar prin purtarea unei măști chirurgicale. Dar hipoxia poate avea reacții adverse mai grave?

Citeste si: COLEGIUL AMERICAN AL MEDICILOR PEDIATRI: IDEOLOGIA GENDER LE FACE RĂU COPIILOR

Pasagerii de avion și alpinistii sunt cunoscuți că suferă de o creștere a problemelor de coagulare a sângelui , și anume tromboembolisme venoase (VTE), cum ar fi embolia pulmonară sau tromboza venoasă profundă. Cauza VTE la o altitudine mare este de obicei lipsa nivelului de oxigen inadecvat . De asemenea, cheagurile de sânge nu sunt o afecțiune minoră; VTE ucide 300.000 de oameni pe an.

La nivelul mării aerul pe care îl respirăm conține 21% oxigen. Altitudinea mare în care piloții pot suferi efecte negative începe chiar de la 1500 de metri . Masca N95 este chiar mai rea de atât; provoacă o reducere de 20% a Oxigenului , care simulează 16% Oxigen la 1800 de metri  . Dar este periculos? Acest lucru ar putea crește riscul formării cheagurilor de sânge potențial letale?

În urmă cu doi ani a fost găsită o cauză – legătura biologică dintre hipoxie și coagularea sângelui. Studiul a descoperit ca hipoxia afectează nivelul unui element natural important, anticoagulantul proteic S . S-a constatat că nivelul proteinei S a scăzut cu 50% atunci când nivelurile de Oxigen erau la 15%.

Deoarece N95 simulează o saturație similară scăderii de oxigen, acest lucru indică faptul că purtarea unei măști poate scădea capacitatea naturală de a preveni formarea cheagurilor de sânge cu 50%.

Vezi mai departe pe: https://europanews.ro/un-studiu-arata-legatura-mortala-intre-purtarea-mastii-hipoxie-si-cheagurile-de-sange/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply