Quantcast
Un tată creștin, condamnat la moarte în Iran, riscă să fie expulzat din Franța – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Un tată creștin, condamnat la moarte în Iran, riscă să fie expulzat din Franța

Ata Fathimaharlooei s-a convertit la creștinism în Iran, țară pe care a părăsit-o împreună cu familia în urma condamnării sale la moarte. Autoritățile franceze i-au refuzat însă azilul, considerând că sinceritatea credinței sale nu poate fi dovedită. Tatăl a doi copii este acum amenințat cu deportarea. 

Condamnat la moarte în Iran, Ata Fathimaharlooei a fugit din țară împreună cu soția sa. În exil s-au născut cei doi copii ai acestui cuplu creștin. În Franța, unde s-au refugiat, cererea lor de azil a fost respinsă de guvern care consideră că nu se poate dovedi sinceritatea credinței lor.

Organizația CitizenGo a lansat o petiție pentru a denunța această situație pe care o consideră „inumană” și pentru a-i cere ministrului de Interne, Gérald Darmanin, să intervină.

Cererea lor de azil fiind respinsă pe motiv că convertirea lor ar putea să nu fie reală. Cu toate acestea, Ata merge la biserică și atât el, cât și soția lui sunt asistenti medicali, o profesie foarte cautata în Franța. O țară renumită pentru idealurile sale de libertate și egalitate amenință să separe un tată de familia sa și să-l trimită înapoi în Iran unde riscă moartea sigură pentru credința sa”.

Ata și  familia lui se confruntă cu persecuții religioase în Iran pentru convertirea lor la creștinism. În Iran  Ata și-a pierdut toate drepturile, proprietatea și viața lui este direct amenințată”, proclamă organizația pentru apărare a minorităților religioase subliniind că „refuzul lor azil contrazice rolul istoric al Franței ca refugiu pentru persecutați și riscă să susțină regimul opresiv iranian”.

Iranul se află pe locul 9 în indicele global al persecuției creștine al ONG-ului Open Doors . Organizația indică în special că „viața în Republica Islamică continuă să fie dificilă pentru credincioși convertiții care  merg la bisericile clandestine cu un risc incredibil.”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply