Quantcast
Un terorist a incendiat o biserică și casele unor creștini incidentul soldându-se cu patru morți – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Un terorist a incendiat o biserică și casele unor creștini incidentul soldându-se cu patru morți

Sediul Armatei Salvării din centrul Sulawesi a fost atacat, potrivit europanews.ro

27.11.2020 Washington D.C. (International Christian Concern) – ICC a aflat pe 27 noiembrie că un presupus terorist a atacat sediul Armatei Salvării din centrul Sulawesi, înainte de a incendia șase case ale membrilor bisericii. Patru creștini au fost uciși, trei dintre ei fiind măcelăriți.

În jurul orei 8 a.m., Sediul Lewonu Lembantongoa situat în Sigi Regency, din centrul Sulawesi și înființat ca un efort de mobilizare al Armatei Salvării din Indonezia (Bala Keselamatan) a fost atacat de presupusul terorist.

El a dat foc bisericii înainte de a-i ataca pe căpitanul Arnianto, pe doamna Mpapa, locotenentul Abram Kako și pe soția sa, și a mai incendiat șase case ale membrilor bisericii. Din cele patru victime, trei au fost măcelărite, în timp ce cealaltă a fost arsă.

În înregistrarea video urmărită de ICC, victima carbonizată a fost scoasă dintr-un morman de ruine, iar în fundal era încă vizibil fumul care se ridica. „Poziția fowler” a corpului sugera agonia și durerea îndurate de victimă înainte de moarte.

Lemban Tongoa este situat în pădure, unde accesul la informații și transport este limitat. ICC va continua să urmărească pentru a afla mai multe despre detaliile atacului. Armata Salvării face un apel la rugăciune „pentru familiile victimelor, pentru biserică și pentru pacea din regiune”.

Gina Goh, managerul regional al ICC pentru Asia de Sud-Est, a declarat: „ICC jelește moartea fraților și surorilor indoneziene care au fost ucise cu brutalitate de presupusul terorist. Îndemnăm guvernul indonezian să ia măsurile necesare pentru a-l trage la răspundere și a-l pune în fața justiției. Un astfel de act fără sens nu poate fi tolerat în țara care se mândrește cu «Pancasila», ideologia de stat care promovează armonia religioasă și toleranța.”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply