Quantcast
UNDE AJUNGEM DACA NE LUAM DUPA PASTORUL DANIEL BRANZEI? – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

UNDE AJUNGEM DACA NE LUAM DUPA PASTORUL DANIEL BRANZEI?

“Ei vor să fie învăţători ai Legii, şi nu ştiu nici măcar ce spun, nici ce urmăresc”

Daniel Branzai, pastorul bisericii baptiste “Bethel” din Anaheim, California a gasit vinovatul pentru toate abaterile, de la conduita morala, de care a fost invinuit in ultimii ani. “Tapul ispasitor” este nimeni altul decat legendarul baptist-carismatic Iosif Ton. Aflam acum, din incercarile disperate ale lui Branzai de-a se disculpa, ca patriarhul octogenar este direct responsabil pentru o serie de nenorociri si calamitati care s-au abatut asupra cultului baptist in ultimele patru decenii.

Ne intrebam cand a aflat Daniel Branzai de toate aceste “atrocitati” comise de catre acest important stalp al expansiunii credintei baptiste in Romania?  Aceasta deoarece, pana in urma cu cativa anisori, pastorul bisericii baptiste “Bethel” din Orange County il prezenta pe Iosif Ton ca fiind mentorul sau in ale spiritualitatii.

Ca un adevarat expert in diversiune, Daniel Branzai il ataca acum din nou pe Iosif Ton pentru a distrage atentia de la faptele sale, care il descalifica atat ca predicator cat si ca pastor intr-o biserica evanghelica, ce se ghideaza dupa preceptele biblice.  Astfel ca, “pastorul bataus”, cum este supranumit Branzei de catre cotidianul “Buna Ziua, Iasi” (ziarul apare in forma tiparita la Iasi), insinueaza, in mod haluciant, faptul ca “nemuritorul Iosif Ton” este de vina atat pentru scandalul pe care l-a avut la tribunal in urma agresiunii fizice a unei enoriase cat si pentru scrisoarea de blesteme conceputa de catre Daniel Branzai (…). Fostul presedinte al Asociatei Baptiste Romane din SUA mizeaza din nou pe abilitatea sa de-a distorsiona realitatea si-a manipula opinia publica. Domnia sa omite (in mod voit) sa raspunda clar la urmatoarea intrebare: este juramantul cu blestem o practica curenta in bisericile din Asociatia Bisericilor Baptiste Romane din SUA sau este o faradelege (premeditata sau nesabuita) pe care si-o asuma?

11Dupa cum deja se stie, pastorul Daniel Branzai i-a pus pe enoriasi sa se auto-blesteme si sa-si blesteme sotiile/ sotii si copiii, punandu-si membrii bisericii sa semneze un document care stipula sa-i pedepseasca Dumnezeu cu toata asprimea pe ei si pe odraslele lor daca au scris sau vorbit, nu impotriva Fiului sau a Duhului, ci impotriva domniei sale, adica a lui Daniel Branzai.

Mentionam ca nu ne deranjeaza faptul ca domnul Branzai se erijeaza in formator de opinie (exista peste 1000 de bloguri evanghelice in limba romana) ci faptul ca un lider crestin care se pretinde apologet refuza sa raspunda in mod explicit, fara digresiuni, acuzatiilor, insotite de dovezi, care planeaza asupra domniei sale. Stratagema pastorului Daniel Branzai rezida in incercarea de-a convinge ca, in pofida tuturor acuzatiilor, domnia sa nu si-a pierdut credibilitatea in fata celor doar aproximativ 100 de membri pe care-i mai are in biserica (cu toate ca e prima baptista romana din zona).

Abraham Lincoln spunea: “Poti sa-i pacalesti pe unii oameni un timp iar pe altii tot timpul dar nu poti sa pacalesti pe toata lumea tot timpul”.

Pentru a ramane lider politic sau religios in exercitiu, se pare ca nu e necesar sa pacalesti pe toata lumea tot timpul. E suficient sa gasesti o mana de oameni care sa aiba incredere orbeasca in tine si in fata carora faptele, “roadele” actuale, nu au nicio relevanta. Pentru ei primeaza lozincile. Inaintea acestor oameni poti sa pozezi astazi in duhovnic, propovaduitor crestin sau apologet iar maine sa-i pui sa-si blesteme consoartele si copiii, impotriva invataturii Scripturii. Membrii docili, onorabili si generosi la colecta. Pe acestia ii iubeste pastorul-apologet Daniel Branzai. Cu un ochi sclipind de afectiune iar celalalt sticlind de calcul.

Dan Ionescu

www.asiiromani.com

Despre

3 Comentarii

  1. Unde ajungem? Acolo unde ajungem daca ne luam dupa orice pastor in general si ne suspendam functiile creierului. “Blestemat este omul care se increde in om”.
    In legatura cu acest caz, ati prezentat cele doua articole: primul a lui DB despre IT si al doilea un raspuns la articolul lui DB. Cred ca orice problema poate fi rezolvata iar dupa atatia ani de artilerie grea, ar fi si cazul. De exemplu, eu am avut un vecin caruia I-am tot spus despre Isus Hristos si despre pocainta pana intr-o zi in care mi-am dat seama ca de acum orice I-as spune ar fi de prisos, chiar ar inrautati relatiile dintre noi. Nu mai aveam sa-i spun ceva ce nu ii spusesem. Asa ca am decis sa fim prieteni in continuare fara sa mai aborda aceste teme. M-am mutat din zona aceea si l-am intalnit dupa mai multi ani. Era membru intr-o biserica baptista si el si sotia. Sfaturile mele au fost private. Ma intreb ce ar fi fost sa-i fi dat sfaturipublice taioase? Ce-ar fi fost sa scriu pe net despre “ereziile” lui iar dupa ce s-a intors la credinta adevarata sa ma laud pe net ca “s-a meritat efortul”, insinuand ca eu am intors un ratacit de la pieire? Prefer sa primesc credit nu aici ci in Ziua de Apoi. “Ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel”. Multi dintre noi am uitat cum am fi vrut sa fim abordati noi pe cand eram in intuneric. De aceea folosim cele mai taioase versete din Biblie pt a-i indrepta pe altii.

  2. Aici nu este vorba numai despre Daniel Branzei. Să fim serioși ! Aici este vorba despre întregul sistem instituțional bisericesc. Impunerea autorității, în probleme spirituale, asupra celor credincioși și a celor credincioase, reprezintă ”taina fărădelegii” despre care vorbea apostolul Pavel. Organizațiile administrative religioase se comportă ca și instituțiile de stat, având propria lor autoritate și impunând măsuri obligatorii pentru membrii lor. Anticristul înseamnă autoritate impusă în numele lui Hristos, dar nu de la El. Acest fenomen este valabil în toate structurile religioase instituționalizate, cea Ortodoxă, Romano-catolică, Penticostală, Baptistă, Evanghelistă, Adventistă, etc. Am descifrat acest fenomen în mai multe articole și vă invit să le citiți. Acestea se află pe situl http://www.bisericaspiritualaunica.com sau http://www.gabrielbaicu.com

  3. Luca Calator

    Majoritatea romanilor habar nu au cine este adevaratul Branzei. Cele publicate abea dau praful de pe bagajul murdar pe care-l cara acest individ, (nu-I zic om caci ar fi prea nepotrivit). Nu stiu cum cei din Betel il mai sustin. Stiu ca acolo nu se tin alegeri, dar mai oameni buni, invatati de la fratii nostrii americani si votati cu picioarele, adica iesiti de acolo asa cum au facut fratii vostrii mai luminati care acum 20 de ani cand aproape jumatate din acea biserica au plecat. Eu nu l-as lasa pe Branzei sa-mi vada de catel, sa nu vorbesc ca sa-l incredintez cu copiii sau cei dragi. Traim vremurile din urma! Fiti atenti!

Leave a Reply