Quantcast
Unde este Dumnezeu atunci când au loc dezastre naturale? – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Unde este Dumnezeu atunci când au loc dezastre naturale?

Uraganul Sandy din acest an, tsunamiul din Japonia de anul trecut, cutremurul devastator din Haiti din 2010 şi multe asemenea catastrofe cutremurătoare au lăsat întreaga lume mută de uimire şi consternată în faţa unor distrugeri incomensurabile. Şi de fiecare dată, oamenii s-au întrebat: Unde este Dumnezeu? De ce permite El aşa ceva? De ce nu a intervenit?

unde_este_dumnezeu_atunci_cnd_au_loc_dezastre_naturale (Foto: operationjesuschrist.blogspot.ro)Martin Luther spunea: „Atunci când priveşti în jur şi te întrebi dacă lui Dumnezeu Îi pasă, trebuie să te uiţi la cruce şi Îl vei găsi acolo”. Pornind de la citatul acesta, pastorul Erwin Lutzer a scris o carte, care se numeşte „Unde a fost Dumnezeu?”, în care îşi propune să ofere răspuns acestor întrebări.

În opinia lui Lutzer, Dumnezeu nu este nevăzut în timpul cataclismelor naturale, ci este foarte prezent. Pastorul dă exemplu plăgilor din Egipt, potopului din vremea lui Noe şi futrunii pe mare din timpul lui Iona – toate fiind evenimente pe care Dumnezeu le trimisese. Întrebarea mai corectă ar fi cu ce scop trimite Dumnezeu aceste catastrofe naturale? Ce trebuie să înveţe oamenii din aceste dezastre?

Lecţiile pe care ni le oferă Dumnezeu

Lutzer este de părere că aceste cataclisme sunt precum un megafon pe care Dumnezeu îl foloseşte pentru a ne da câteva lecţii.

Prima dintre aceste lecţii este incertitudinea vieţii pe acest Pământ, atât de afectat de păcat. Mii de oameni se trezesc în fiecare zi, neştiind că aceea va fi ultima zi a vieţii lor. Însă pentru milioanele de spectatori ai acestei tragedii, aceste este un semnal de alarmă pentru a-şi pune viaţa în ordine.

O altă lecţie pe care Dumnezeu doreşte să o ofere oamenilor este credinţa în El, indiferent de circumstanţele prin care trecem. Imaginea unor copii separaţi de părinţii lor, cadavrele a mii de oameni atrag, în mod firesc, întrebarea: „Unde este Dumnezeu?”. Ceea ce subliniază Lutzer este faptul că oamenii pot avea încredere în Dumnezeu, chiar şi atunci când circumstanţele nu par favorabile.

Dar creştinii au mărturia jertfei şi învierii lui Iisus Christos, care a intervenit pentru salvarea omului. Acelaşi Dumnezeu care S-a jertfit atunci, este şi acum prezent şi Îşi arată iubirea foarte clar faţă de om.

O a treia lecţie este aceea că omul trebuie să înţeleagă că anumite dezastre vin ca urmare a intervenţiei ne-înţelepte a omului în procesele naturale. De exemplu, inundaţiile devastatoare sunt o urmare logică a despădurilor masive. Omul este cel care a desecat zonele mlăştinoase, a schimbat cursul râurilor şi a construit structuri artificiale.

Un alt exemplu, cancerul, este o urmare a înmulţirii factorilor cancerigeni din mediu, ca urmare a proceselor tehnologice poluante. Acestea conduc la defecte congenitale care, împreună cu consumul de alcool, fumatul şi consumul de medicamente sau droguri contribuie la înmulţirea bolilor în rândul copiilor.

În consecinţă, pastorul Erwin Lutzer pledează ca oamenii să se raporteze le evenimentele la care sunt martori din perspectiva limitată a vieţii, în comparaţie cu infinitatea şi veşnicia. Valorile pe care le avem în această viaţă trebuie să fie puse în armonie cu voia lui Dumnezeu, adică o viaţă veşnică, subliniază Lutzer.

Noteaza:semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply