Quantcast
Unele măşti au cipuri integrate. Care este scopul folosirii tehnologiei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Unele măşti au cipuri integrate. Care este scopul folosirii tehnologiei

Cercurile conspirationiste vorbesc tot mai mult despre prezenţa unor cipuri în măştile de faţă pe care tot mai multe ţări le-au impus locuitorilor în contextul pandemiei de Covid-19. Realizatorii acestora spun, însă, că cipurile nu au nimic de-a face cu urmărirea utilizatorilor măştilor.

Experţii confirmă faptul că unele modele de măşti sunt într-adevăr echipate cu cipuri, dar spun că acestea nu au nici pe departe rolul de a spiona, ci au un scop practic. Tehnologia este folosită pentru a stabili de câte ori sunt spălate măştile reutilizabile, scrie Le Parizien.

Citeste si: Începe CIPAREA populației în octombrie 2020!

De la începutul crizei, o companie franceză comercializează măşti pentru profesionişti echipate cu un cip RFID. Acesta din urmă este cunoscut pentru faptul că a „revoluţionat” industria, fiind folosit pentru cardurile de credit sau încorporat în etichetele îmbrăcăminţii.

Odată activat, cipul RFID „transmite datele sale de identificare prin antenă […]. Informaţiile sunt apoi preluate şi procesate în baza de date corespunzătoare: nume, preţ, stoc, validitate”, explică specialiştii.

Practic, un cip RFID ţine locul unui cod de bare şi permite „scanarea a sute de etichete simultan, chiar în prezenţa obstacolelor şi până la zece metri distanţă”.

Vezi mai departe pe: https://europanews.ro/unele-masti-au-cipuri-integrate-care-este-scopul-folosirii-tehnologiei/

Despre Info Crestin News

Leave a Reply