Quantcast
Ungaria promite că va lupta în instanța UE pentru a apăra legea anti-LGBT – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Ungaria promite că va lupta în instanța UE pentru a apăra legea anti-LGBT

Ministrul justiției din Ungaria a declarat miercuri seara (8 martie) că Budapesta se va lupta la Curtea de Justiție a UE pentru a apăra o lege a educației despre care Bruxelles-ul spune că discriminează persoanele pe baza orientării sexuale și a identității de gen potrivit euractiv.com

Ministrul Justiției, Judit Varga, a declarat într-o postare pe Facebook că a depus o cerere reconvențională în fața instanței, deoarece guvernul își va menține poziția conform căreia educația este o chestiune care trebuie să decidă guvernele naționale.

Campania anti-LGBT a premierului Viktor Orbán a escaladat în iunie 2021, când parlamentul, dominat de partidul său Fidesz, a adoptat o lege care interzice utilizarea materialelor considerate ca promovând homosexualitatea și schimbarea de gen în școli.

Guvernul a spus că legea are ca scop protejarea copiilor, nu vizează comunitatea LGBT.

„Așa cum am făcut până acum, vom merge la zid dacă este vorba despre protejarea copiilor noștri”, a spus Varga, adăugând că este necesară menținerea legislației și că vor fi luate măsuri suplimentare. Ea nu a precizat care vor fi.

Confruntarea vine într-un moment în care Bruxelles-ul a suspendat plata a miliarde de euro din fondurile UE atât de necesare către Ungaria, până când Budapesta va implementa reforme pentru a îmbunătăți independența judiciară și a combate corupția.

Comisia Europeană a sesizat Ungaria Curții de Justiție a UE cu privire la legea anti-LGBT la jumătatea anului 2022.

Comisia a considerat că legea încalcă regulile pieței interne ale UE, drepturile fundamentale ale persoanelor și valorile UE.

Orbán a spus într-un discurs de luna trecută, apărând legislația: „Propaganda de gen nu este doar… vorbăria curcubeului, ci cea mai mare amenințare care urmărește copiii noștri. Vrem copiii noștri să fie lăsați în pace… Așa ceva nu are loc în Ungaria, și mai ales în școlile noastre.”

Despre Info Crestin News

Leave a Reply