Quantcast
Ungaria suspendă primirea cererilor de azil la graniţă, invocând coronavirusul – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Ungaria suspendă primirea cererilor de azil la graniţă, invocând coronavirusul

Ungaria a decis duminică închiderea accesului în taberele de tranzit amenajate la frontiera sa sudică pentru migranţii care cer azil, motivele enunţate de guvernul de la Budapesta în motivarea acestei decizii fiind epidemia cu noul coronavirus şi riscul unui nou val masiv de refugiaţi după ce Turcia şi-a deschis graniţele pentru migranţii care doresc să ajungă în vestul Europei, consemnează agenţiile AFP şi EFE, scrie agerpres.

”Suspendăm pe termen nedefinit primirile în zonele de tranzit”, a declarat Gyorgy Bakondi, consilier pentru securitate internă al premierului Viktor Orban. El a amintit că majoritatea refugiaţilor sosiţi la frontierele ungare sunt afgani, pakistanezi şi iranieni. Or, Iranul se numără printre ţările cele mai afectate de coronavirusul COVID-19.

Citeste si: Viktor Orban: Ungaria trebuie să se pregătească pentru atacuri regulate ale migranţilor

 

Oficialul ungar a admis că un alt motiv care a determinat luarea acestei măsuri este riscul unui nou val migrator masiv după ce mii de migranţi, conform Greciei, sau zeci de mii, conform Turciei, s-au adunat la frontiera dintre aceste ţări după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decis să nu mai împiedice refugiaţii să plece către statele UE.

În urma valului migrator din anul 2015, Ungaria a ridicat la frontiera sa cu Serbia şi Croaţia un gard parţial electrificat pentru a împiedica pătrunderea migranţilor pe teritoriul ei.

Citeste si: Prim-ministrul Ungariei Viktor Orbán s-a rugat împreună cu Nick Vujicic pentru Ungaria

Opriţi de acest gard, migranţii nu mai au altă opţiune decât să treacă printr-una din cele ”două zone de tranzit” amenajate de guvernul ungar la graniţă, unde ei trebuie să rămână până la soluţionarea cererilor de azil.

Potrivit lui Gyorgy Bakondi, în prezent 321 de solicitanţi de azil se află în aceste tabere de tranzit.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply