„Unsprezece creştini pe zi sunt uciși din cauza credinţei lor!”

Asculta informatia

„4.136 de creştini au fost ucişi din motive de credinţă”, araăă Open Doors USA, cu ocazia publicării World Watch List 2019 (WWL), care realizează topul primelor 50 de ţări care persecută creştinii.

„În medie, în fiecare zi, unsprezece creştini au fost asasinaţi pentru credinţa lor.”

În 2018, „2.625 de creştini au fost reţinuţi fără judecată, arestaţi, condamnaţi, închişi”, în timp ce „1.266 de biserici sau edificii creştine au fost atacate” (toate pasajele în ghilimele sunt citate din raportul WWL).

În 2018, 215 milioane de creştini au fost persecutaţi; în 2019, cifra ar putea atinge 245 de milioane, afirmă Open Doors. Această creştere cu 14% înseamnă că 30 de milioane de persoane în plus vor fi maltratate din cauza religiei lor. Altfel zis, „1 creştin din 9 se confruntă cu un nivel ridicat de persecuţie în lume”.

Una dintre tendinţele cele mai şocante „se referă la dramatica persecuţie a femeilor…”

Foarte adesea, ele sunt obiectul unei „duble persecuţii – în calitate de creştine şi de femei”.

„În fiecare zi, şase femei creştine sunt violate, hărţuite sexual sau constrânse să se căsătorească cu un musulman sub ameninţarea pedepsei cu moartea.”

Marea majoritate a persecuţiilor asupra creştinilor vin din partea musulmanilor:

„Opresiunea islamică continuă să lovească milioane de creştini. Şapte dintre ţările care figurează în Top 10 sunt ţări musulmane. Pentru milioane de creştini – mai ales pentru cei care au părăsit credinţa islamică sau care s-au născut într-o familie musulmană – a urma calea lui Hristos poate avea consecinţe dureroase. Aceşti convertiţi sunt trataţi ca cetăţeni de mâna a doua, discriminaţi când caută un loc de muncă şi chiar sunt atacţi cu violenţă.”

În Top 50 de ţări persecutoare, 30 sunt majoritar musulmane.

Ţările cele mai persecutoare sunt cele care aplică Sharia. În Afganistan (locul 2), „creştinismul este pur şi simplu interzis”.

În Somalia (locul 3), „comunitatea creştină este mică şi trăieşte sub ameninţarea constantă a atacurilor. Sharia şi Islamul sunt înscrise în constituţia ţării şi ostilitatea faţă de creştini se manifestă aproape întotdeauna cu violenţă.”

Pe locul 1 se situează Coreea de Nord, unde „statul este principalul autor al persecuţiilor. De trei generaţii, toată ţara este obligată să idolatrizeze familia Kim. Creştinii sunt percepuţi ca duşmani care trebuie eradicaţi.”

Sursa: evz.ro

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 10