Quantcast
URACIUNEA SATENEI: Transplanturile de UTER pentru BARBATII TRANS vor fi în curând posibile, spun medicii – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

URACIUNEA SATENEI: Transplanturile de UTER pentru BARBATII TRANS vor fi în curând posibile, spun medicii

 

La patruzeci și cinci de ani de la nașterea primului „bebe eprubetă” din lume, chirurgii se pregătesc pentru o altă premieră istorică: transplantul de uter în corpul unui bărbat născut.

Provocările anatomice ale barbatilor transgender pot fi depășite iar chirurgii au spus că niciuna nu pare insurmontabilă – transplanturile de uter le-ar permite BARBATILOR TRANS să conceapă și să nască  copii.

Copilul ar urma să fie născut prin cezariană.

În unele cazuri, uterul donator poate fi de la o femeie transgender care devine bărbat și nu mai dorește un uter.

Alții au schițat un caz ipotetic, dar plauzibil, în care un barbat transgender care suferă un transplant de uter poartă o sarcină concepută cu propriul lui spermatozoid congelat anterior, ridicând întrebări etice și juridice cu privire la „titlul parental” pe care ar trebui să-l primească. Mamă? Tată?

„Se pare că (transplantul de uter) la pacienții transgender va deveni în curând o realitate și, prin urmare, trebuie să ne planificăm preventiv pentru provocarea cu care se vor confrunta acești părinți”, a scris o echipă din cadrul Programului de Chirurgie Plastică și Reconstructivă de la Temple, Spitalul Universitar.

Problema este sensibilă și controversată. Unii au numit transplanturile de uter pentru barbatii trans un „experiment biologic distopic”.

Primele transplanturi de uter au fost facute in urma cu mai mult de un deceniu de cercetare și experimentare pe mai întâi șoareci, oi și porci, iar mai târziu pe babuini. Operațiile  durează 12 ore sau mai mult pentru a recupera uterul donatorului, fie de la un donator în moarte cerebrală, fie de la un donator viu, împreună cu vasele de sânge atașate de părțile laterale ale uterului și pentru a coase organul într-un recipient.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply