Uriaș protest Anti-Mască: Un lanț uman de 30.000 de oameni între Germania, Austria și Elveția

Asculta informatia

Zeci de mii de opozanți ai obligativității măștii și ai restricțiilor COVID au fost anunțați în acest weekend la Konstanz, în Germania, pentru o manifestație de mare amploare.

Se așteaptă un miting de mari proporții în orașul din sud-estul Germaniei, care se „bucură” de o mare atenție și din partea forțelor de ordine.

Organizatorii manifestației au anunțat că doresc formarea unui mare lanț uman de-a lungul malului lacului Konstanz, în semn protest față de obligativitatea portului măștii de protecție și a altor măsuri de restricție luate de autorități din cauza epidemiei de COVID-19, informează AFP.

Sunt așteptați cel puțin 30.000 de participanți, și, date fiind celelalte două proteste, organizate la Berlin în această vară, unde au fost prezente sute de mii de persoane (foto), este foarte probabil că această cifră este una realistă.

Scopul organizatorilor este de a aduna suficient de multă lume pentru ca lanțul uman format pe malul lacului Konstanz să ajungă până în Austria și Elveția.

Sâmbătă, la Konstanz sunt așteptate 17 marșuri și adunări. Duminică, sunt programate alte 12 în centrul orașului. Municipalitatea a ținut să afirme că o parte dintre participanți nu protestează împotriva măștilor și a restricțiilor COVID ci doresc doar să își exprime solidaritatea în aceste vremuri de pandemie.

Aceste manifestații și proteste au loc pe fondul unei noi creșteri a cifrei de infectări în Germania, țară care părea să fi fost mai ferită de efectele pandemiei.

Cu ocazia ultimei manifestații, de la sfârșitul lunii august, mai multe sute de protestatari au forțat barierele de securitate, urcând pe treptele Reichstagului, clădirea unde se află parlamentul german.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *