Quantcast
Ursula von der Leyen cere Turciei să retragă migranţii de la graniţa cu Grecia – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Ursula von der Leyen cere Turciei să retragă migranţii de la graniţa cu Grecia

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat luni, înaintea unor discuţii la Bruxelles cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, că Ankara trebuie să retragă migranţii şi refugiaţii de la frontiera cu Grecia, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Găsirea unei soluţii la această situaţie va necesita eliminarea presiunii asupra graniţei”, a afirmat Ursula von der Leyen într-o conferinţă de presă.

Citeste si: “SUNTEM CREȘTINI AICI”- Raspunsul grecilor catre migranti

Ea a mai declarat că este urgent nevoie de garantarea dreptului la azil, de sprijinirea atât a Turciei, cât şi a Greciei, şi de mutarea persoanelor, în special a minorilor, blocate în insulele greceşti pe Europa continentală.

Erdogan urmează să se întâlnească luni la Bruxelles cu liderii UE, în plină dispută cu blocul comunitar în privinţa migranţilor de la graniţa Turciei cu Grecia, potrivit DPA.

Preşedinta CE, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel, ar urma să insiste în cadrul întrevederii cu Erdogan ca Turcia să revină la acordul comun privind refugiaţii semnat în 2016.

În schimb, Erdogan va cere cel mai probabil ajutor financiar suplimentar.

Erdogan a anunţat la 29 februarie că graniţa Turciei cu UE este deschisă pentru migranţi, ceea ce reprezintă o încălcare a acordului dintre Ankara şi blocul comunitar.

Reprezentanţii UE l-au acuzat în mod repetat pe preşedintele turc că vrea să şantajeze comunitatea internaţională şi să folosească criza migranţilor în acest scop.

Mii de migranţi s-au îndreptat recent spre graniţa Turciei cu Grecia, unde trupele elene de frontieră i-au împiedicat să treacă.

Citeşte şi: Citeste si: Danemarca: Peste jumătate din migranții musulmani devin infractori înaintea vârstei de 30 de ani

Acordul UE-Turcia din 2016 prevede ca Ankara să prevină migraţia ilegală spre blocul comunitar. În schimb, UE a promis şase miliarde de euro pentru îngrijirea refugiaţilor sirieni din Turcia.

O sursă europeană a dezvăluit joi pentru AFP că executivul european pregăteşte un ajutor suplimentar de 500 de milioane de euro pentru refugiaţii sirieni din Turcia şi mai multe alte măsuri pentru a aplana tensiunile cu Ankara.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply