Quantcast
Uzbekistan: Oficialii încalcă legile privind libertatea religioasă – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Uzbekistan: Oficialii încalcă legile privind libertatea religioasă

Acest articol conţine gânduri asupra situaţiilor recente din Uzbekistan care au rezultat din încălcarea libertăţilor religioase.

Există rapoarte despre oficialiiguvernamentali din Uzbekistan care arestează şi amendează oamenii care sunt găsiţi având diverse texte religioase în posesia lor, lucru care este împotriva legislaţiei ţării privind protecţia libertăţii religioase.

În prezent, în Uzbekistan există câteva cazuri ale autorităţilor care acţionează împotriva politicii de represiune, datorită creşterii confiscărilor cărţilor religioase de proprietate privată din case, pe durata percheziţiilor poliţiei, în conformitate cu rapoartele de la Forum18 News Service.

În plus faţă de confiscarea diverselor texte religioase, inclusiv Biblii, există, de asemenea, acuzaţii de încălcări ale procedurii juridice corecte, care includ refuzul de reprezentare juridică, denaturare a pledoariei inculpatului şi verdicte care nu sunt prevăzute în termenul stabilit de legile locale.

Într-un caz particular, oficialii guvernamentali au confundat cărţile şi învăţăturile protestante cu cele ale martorilor lui Iehova, care sunt interzise în unele regiuni ale ţării.

“Martorii lui Iehova sunt înregistraţi în Uzbekistan doar în Chirchik, în regiunea Tashkent, şi, prin urmare, activitatea membrilor organizaţiei menţionate anterior în alte teritorii din Uzbekistan, inclusiv regiunea Navoi, este ilegală…utilizarea literaturii date în afara Chirchikului este ilegală”, potrivit documentelor judiciare.

Persecution.org via  Stiri Crestine.ro

Despre

Leave a Reply