Quantcast
Vatican: „Copiii nu sunt o marfă” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Vatican: „Copiii nu sunt o marfă”

Confruntată cu un regres în ceea ce priveşte lupta împotriva contracepţiei gratuită, inclusă în sistemul de sănătate, dar şi cu legalizarea căsătoriilor homosexuale din SUA şi Europa, Biserica Catolică şi-a consolidat din ce în ce mai mult poziţia anti-gay în Europa. De data aceasta, Biserica a reafirmat importanţa căsătoriei tradiţionale, ca urmare a unei decizii istorice a Curţii de Casaţie din Italia, care a stabilit că un cuplu homosexual se poate ocupa de creşterea unui copil.


vatican_copiii_nu_sunt_o_marfa (Foto: telegraph.co.uk)Cazul a ocupat paginile ziarelor din peninsulă câteva zile la rând, în special în presa de orientare catolică, unde replicile au fost numeroase. Curtea de Casaţie italiană a respins apelul formulat de un tată ce solicitase custodia fiului său. Acesta a argumentat că mama şi partenera ei lesbiană nu sunt capabile să-l educe pe fiul lor, întrucât acesta nu ar beneficia de o educaţie echilibrată.

Cu toate acestea, curtea a apreciat că „nu există date ştiinţifice” care să susţină poziţia tatălui, şi anume care să ateste că un copil crescut de doi părinţi de acelaşi sex are de suferit pe termen scurt sau lung.

Decizia este una istorică pentru Italia, deoarece adopţia copiilor de către cuplurile homosexuale este ilegală. „Curtea de Casaţie a reafirmat astăzi ceea ce noi am spus de mult timp. Dragostea este ceea ce îi ajută pe copii să crească, nu orientarea sexuală a părinţilor”, a declarat Flavio Romani, preşedintele grupului Arcigay, ce apără drepturile homosexualilor în peninsulă.

Însă nici reacţia liderilor catolici nu s-a lăsat aşteptată. Cotidianul semi-oficial al Vaticanului, L’Osservatore Romano, a publicat imediat un articol ca răspuns la verdictul dat de Curtea de Casaţie, în care a declarat că „o civilizaţie nu poate fi construită pe baza unor decizii ale tribunalelor” şi că „tribunalele nu ştiu ce este mai bine pentru un copil”.

Un alt articol foarte vehement apărut tot în L’Osservatore Romano, istoricul Lucetta Scaraffia subliniază poziţia Papei Benedict al XVI-lea faţă de acest subiect. Astfel, Scaraffia scrie că a pune semnul egal între căsătoria dintre un bărbat şi o femeie şi căsătoria gay este „o negare a adevărului”. „Pe termen lung, societăţile vor ajunge să plătească un preţ foarte mare pentru distrugerea familiei”, a concluzionat ea.

Iar mesajul transmis direct de Varican a fost unul şi mai categoric. „Copiii nu sunt o marfă, un dat, de care oamenii se pot folosi”, a declarat monseniorul Vincenzo Paglia, preşedintele Consiliului Pontifical pentru Familie, în cadrul unui interviu pentru Radio Vatican. În consecinţă, dorinţa cuplurilor gay de a adopta este nefirească şi nejustificată, spune Paglia.

Afirmaţia este un ecou al mesajului de Crăciun al Papei Benedict, care a afirmat că politicile ce subminează familia ameninţă deminitatea şi viitorul omenirii. Rolul indispensabil al căsătoriei în societate este înscris în însăşi natura umană. Prin urmare, eforturile bisericii de a proteja căsătoria nu au un caracter confesional, ci se adresează tuturor oamenilor, indiferent de apartenenţa lor religioasă, declarase Benedict, în mesajul său anual relateaza revista semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply