Quantcast
Vaticanul a ramas socat dupa falsul botez de pe scena Festivalului de la Sanremo – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Vaticanul a ramas socat dupa falsul botez de pe scena Festivalului de la Sanremo

Cântăreţul Achille Lauro a stârnit un scandal în Italia după ce a prezentat, marţi, pe scena Teatrului Ariston de la Sanremo, în timpul festivalului, un botez fals. Un „happening” care a fost transmis în direct de Rai, televiziunea italiană, şi care a fost criticat de Antonio Suetta, episcop al oraşului Sanremo.

Antonio Suetta a denunţat în comunicat „cuvinte, atitudini şi gesturi care nu sunt doar ofensatoare pentru religie, ci pentru demnitatea umană”.

Îmbrăcat doar cu pantaloni din piele, Achille Lauro s-a mângâiat între picioare, înainte de a simula auto-botezul.

Suetta a fost şocat de transmisiunea de la Rai, care „ia în derâdere şi profanează simbolurile sacre ale religiei catolice prin gesturi care evocă botezul într-un context profan”. „Cred că este necesar să denunţăm felul în care serviciul public nu poate şi nu trebuie să permită acest gen de situaţii, în speranţa ca cineva să intervină la nivel instituţional”, a adăuga el.

Redactorul-şef al ziarului L’Osservatore Romano, publicat de Biroul de presă al Vaticanului, a publicat un scurt text în care este criticat momentul. „Nu a existat niciodată în istorie un mesaj la fel de transgresiv ca cel al Evangheliei”, a scris Andrea Monda, înainte de a aminti celebrul concert din 1992 unde publicul lui David Bowie a intonat Tatăl Nostru în timp ce cântăreţul a îngenunchiat. „Transgresivii de astăzi nu au acelaşi farmec ca cei de altădată”, a continuat el.

Achille Lauro, care a interpretat melodia „Domenica”, a scris pe Instagram că prestaţia sa de la Sanremo a fost un cadou pentru mama sa. „Memele sunt fiinţe divine. Ele ne dau viaţă în fiecare zi şi astăzi este un nou început. Vă ofer botezul meu”.

Radiotelevisione Italiana a declarat că nu a intenţionat să creeze o polemică şi regretă reacţia autorităţilor religioase.

 

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply