Quantcast
Vaticanul, complicități murdare cu China comunistă. Bisericile creștine dărâmate – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Vaticanul, complicități murdare cu China comunistă. Bisericile creștine dărâmate

Asculta informatia

Un episcop de la Vatican, apropiat de Papa Francisc, a declarat că Sfântul Scaun va reînnoi controversatul acord secret cu regimul comunist chinez și că „experiența inițială a decurs bine”.

Cum acordul pe doi ani dintre Vatican și Beijing expiră pe 22 septembrie, episcopul argentinian Marco Sanchez Sorondo, cancelarul Academiilor Pontificale de Științe și Științe Sociale, a declarat ziarului Global Times, controlat de Partidul Comunist, „îl vor reînnoi, ceea ce înseamnă că experiența inițială a decurs bine”.

Citeste si: Templul satanic scoate la loterie avorturi gratis și recunoaște că avortul copiilor nenăscuți este un ritual satanic

Anterior, Sanchez a elogiat China ca fiind „extraordinară” și a spus că regimul său comunist este „cel mai bun în implementarea doctrinei sociale a Bisericii”.

În septembrie 2018, când acordul Vatican-China a fost semnat prima dată, Sanchez a respins criticile la adresa documentului într-o declarație care a fost de asemenea publicată în Global Times.

Conținutul acordului Vatican-China rămâne necunscut, dar din informațiile care s-au scurs în diferite cercuri acesta ar permite autorităților comuniste chineze să fie ele cele care aleg episcopii, aceștia urmând a fi ulterior confirmați de Papă, contrar învățăturii catolice.

În articolul său despre afirmațiile lui Sanchez, vorbește despre document ca despre „acordul provizoriu prinvind nominalizarea episcopilor”.

În august 2019, amintește LifeSiteNews, Vaticanul a confirmat consacrarea primului episcop chinez ca urmare a acordului.

În ultimele luni, relatări din China au vorbit despre retragerea continuă a crucilor și a altor semne religioase de pe biserici, dar și despre faptul că autoritățile comuniste au început confiscarea acestor simboluri creștine și din casele oamenilor.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply