Stiri externe

Vaticanul se pregăteşte de austeritate după ce coronavirusul a dus la diminuarea donaţiilor

Vaticanul nu este în pericol de incapacitate de plată, dar se confruntă cu „ani dificili” în condiţiile în care pandemia de coronavirus a dus la diminuarea donaţiilor şi a altor contribuţii la bugetul Sfântului Scaun, a declarat miercuri prefectul Secretariatului pentru Economie, părintele iezuit Juan Antonio Guerrero Alves, transmite Bloomberg, via agerpres.

În acest an, veniturile la buget ar urma să scadă cu 25% până la 45%, a declarat Juan Antonio Guerrero Alves pentru portalul oficial Vatican News. Acesta a mai spus că în ultimii ani Vaticanul a înregistrat un deficit cuprins între 60 şi 70 milioane de euro pe an, întrucât cheltuielile au depăşit cele aproximativ 270 milioane de euro pe care Vaticanul le primeşte de la catolicii şi bisericile naţionale din întreaga lume.

Citește și: ONU folosește fondurile destinate coronavirusului pentru promovarea AVORTULUI

„Cineva ar putea crede că deficitul este o gaură care rezultă din proasta administrare”, a spus Juan Antonio Guerrero Alves precizând însă că toate cheltuielile sunt orientate spre sprijinirea „misiunii Sfântului Scaun” şi a Papei, precum şi spre operele de caritate şi operaţiunile de media ale Vaticanului.

Diminuarea veniturilor în acest an se datorează, în parte, închiderii Muzeului Vaticanului şi veniturilor mai mici pe care le generează Sfântul Scaun de pe urma proprietăţilor sale din Roma şi din alte părţi.

Citește și:  Biserica persecutată din Hong Kong

„Va avea loc o diminuare a veniturilor din chirii. Am decis deja, atunci când am aprobat bugetul pe acest an, că ar trebui reduse cheltuielile pentru a diminua deficitul”, a precizat ministrul Economiei de la Vatican.

Citește și: Israelul plănuiește ciparea copiilor care se întorc la școală!

Îngrijorările cu privire la un posibil default al Vaticanului au apărut în luna octombrie a anului trecut, după publicarea unei cărţi în care erau făcute unele dezvăluiri cu privire la finanţele bisericii catolice. Cu toate acestea, episcopul Nunzio Galantino, preşedintele biroului de administrare a activelor Vaticanului (Apsa), a dezminţit aceste zvonuri subliniind că biroul e care îl conduce înregistrează un profit.

Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 14

Close