Vedetă din România: „În vacanța viitoare vreau să citesc Biblia”

Asculta informatia

Ziarul Adevărul i-a luat un interviu cântăreței Alina Sorescu, împătimită de călătorii în destinații exotice. Nu mică le-a fost mirarea când Alina a inclus în planurile de vacanță și Biblia.

Foto: www.livingwithpower.orgSoția designerului Alexandru Ciucu, la care apelează și Casa Regală, a declarat că în ultima escapadă a cititNumele Trandafirului, de Umberto Eco, „iar în vacanţa care urmează mi-am propus să citesc Biblia.”

Desigur că orice plan de citire a Bibliei este binevenit, doar că Biblia nu se citește ca orice altă carte, ci se studiază. Și nici studiul nu se face oricum. Scriitorul american Neale Donald Walsch, cunoscut pentru seria de cărți Conversații cu Dumnezeu, avertizează împotriva unui trend de a citi Biblia în mod selectiv.

Biblia nu trebuie parcursă ca o carte de povești orientale, nici în stilul „bufetului suedez” în care alegem doar pasajele care ni se par interesante sau care se potrivesc cu gândirea și stilul nostru de viață, dar nu trebuie parcursă nici printr-o abordare literară care poate conduce la decizii și erori fundamentale.
Sesizând dificultățile interpretării literare a Bibliei, Calvin Rock, fost președinte la Oakwood College susține că „cuvântul profeților … oferă întotdeauna principii absolute, dar nu oferă o practică absolută. Mesajele lor sosesc la noi ca ‘axiome’, nu ca reguli ‘trans-generaționale’ fixate și impuse odată pentru totdeauna.” Citind Biblia, noi trebuie să învățăm „să aplicăm principiile de adevăr și dreptate, cu curaj, în lumea noastră, așa cum au făcut-o ei în a lor”.

www.semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *