Quantcast
Versete biblice pe taxiurile dintr-un oras filipinez. Autoritatile sustin ca rata infractionala s-a diminuat – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Versete biblice pe taxiurile dintr-un oras filipinez. Autoritatile sustin ca rata infractionala s-a diminuat

Asculta informatia

Toti soferii de taxi din orasul Tagbilaran sunt obligati sa afiseze un verset din Biblie pe partea din spate a vehiculelor lor, intr-un efort de a reduce criminalitatea in oras.


Astfel, in urma cu aproximativ douazeci de ani, autoritatile au emis o ordonanta care cere afisarea versetelor biblice pe spatele tuturor tricicletelor.

La primaria orasului Tagbilaran, Samuel Belderol inmaneaza de aproape douazeci de ani permise de triciclete impreuna cu versete biblice celor care doresc sa devina soferi de taxi pe trei roti.

“Acesta este singurul oras din Filipine care are o asemenea ordonanta, a spus Samuel Belderol, ofiterul care se ocupa cu eliberarea licentelor de taxi in consiliul local.

„Dorim ca lumea sa stie ca suntem un oras temator de Dumnezeu si ca aceste versete biblice ne ajuta sa stam mai aproape de Dumnezeu”, a mai declarat el reporterilor, in conformitate cu CBN .

O conditie impusa soferilor de taxi este afisarea unui verset din Biblie pe spatele vehiculului, care se atribuie la momentul procedurii si care trebuie sa ramana in permanenta afisat.

Nerespectarea ordonantei poate duce la amenda sau pierderea permisului. Orasul doreste ca lumea sa stie cat de mult e pretuit Cuvantul lui Dumnezeu.

Circa 3.000 de licente de circulatie sunt emise in fiecare an, fiecare continand un verset unic, a spus Belderol. Printre acestea se remarca: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata”„Legea Domnului este desavarsita si invioreaza sufletul” si multe alte versete incurajatoare.

„Cu ani in urma oamenii scriau mesaje obscene pe vehiculele lor, dar ordonanta data a schimbat acest lucru”, a declarat un localnic, sofer de taxi.

„In fiecare zi turistii au posibilitatea de a citi mesajul pe triciclete si acest lucru ajuta intr-un fel pentru a pastra pacea in orasul nostru. E greu sa te mai gandeasti la infractiuni atunci cand vezi versetele biblice pretutindeni”, a declarat Lucille Lagunay, consilier local.

Aceasta ideea a dus la diminuarea ratei infractionale, familii mai puternice si un oras relativ pasnic in comparatie cu alte orase mari din Filipine.

Sursa: afirmativ.com

Despre

Leave a Reply