Quantcast
Vicepresedintele Cultului Penticostal – colaborator al Securitatii? – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Vicepresedintele Cultului Penticostal – colaborator al Securitatii?

Exact la trei luni după alegerile de la Bistriţa, Dumnezeu dă pe faţă pe Nelu Gurău – vicepreşedintele Cultului Penticostal – care a recunoscut în faţa Consiliului Bisericesc că a avut angajament de colaborare cu Securitatea.

În zilele de 18 şi 19 ianuarie, a avut loc la Bucureşti, şedinţa Consiliului Bisericesc al Cultului Penticostal. În timpul şedinţelor, Nelu Gurău, “justiţiarul cultului” cum îi place să fie numit, a ţinut adevărate lecţii de morală şi de dirigenţie cu toţi membrii consiliului şi mai ales cu  membrii consiliului din Comunitatea Regională Penticostală Constanţa. Acestora le-a reproşat atmosfera tensionată creată de rezoluţiile lor prin care au cerut în mai multe rânduri deconspirarea pastorilor colaboratori cu Securitatea şi au insistat ca orice pastor penticostal să aducă dovezi ale necolaborării cu regimul comunist. La insistenţele sale şi ale altor membrii ai Consiliului, s-a decis ca în 9 februarie, Consiliul Bisericesc să aibă o şedinţă de analiză a atitudinii Comunităţii de Constanţa.

Ca un adevărat lup moralist, Nelu Gurău a fost nevoit ca a doua zi a consfătuirii, să mărturisească public semnarea unui angajament de colaborare cu Securitatea. Eschivările şi explicaţiile sale că n-a colaborat, ci doar a semnat un act cu Securitatea, au devenit caraghioase. Deodată s-a făcut lumină în dreptul eforturilor sale susţinute pentru  blocarea deconspirării din sânul Cultului, prin numeroase luări de poziţie împotriva celor care o cereau. A fost învinuit în faţa Consiliului Bisericesc de minciună, pentru că la Timişoara, în faţa a cca. 600 de pastori penticostali a declarat că el n-a avut nimic de a face cu Securitatea. Laşitatea şi minciuna l-au însoţit în toţi anii de după revoluţiei, făcându-se avocatul dreptăţii şi justiţiei în Cultul Penticostal, în timp ce el era unul din cei cu conştiinţa vinovată pentru colaborarea cu instrumentele regimului comunist. Descalificarea sa morală în faţa Consiliului Bisericesc a făcut ca să i se ceară demisia din partea unor membri prezenţi. N-a avut demnitate nici măcar în ultima clipă să-şi asume responsabilitatea faptelor sale şi să se retragă din conducerea Cultului Penticostal, pe care a dezonorat-o prin minciună şi făţărnicie. L-au apărat aceia care, probabil sunt la fel de vinovaţi ca şi el, utilizându-se tergiversarea rezolvării lucrurilor. Acum se va cere dosarul fratelui. Se va analiza. Se va forma o comisie…

Probabil că un lucru bun care s-a obţinut a fost că fiecare din membrii Consiliului Bisericesc a făcut o cerere către CNSAS, prin care cere o copie a dosarului personal. Preşedintele cultului, fiind acreditat ca cercetător de către CNSAS şi împreună cu comisia formată din Nelu Filip, Nelu Soltuz şi Alexandru Negruşel, vor cere în numele Cultului Penticostal dosarele de la CNSAS.

Dezvăluirea colaborării vicepreşedintelui Cultului Penticostal cu Securitatea, aruncă un mare semn de întrebare asupra durabilităţii acestei formule de conducere a penticostalilor din România. Ea vorbeşte clar că Dumnezeu nu stă nepăsător de actele trădărilor de fraţi şi că El a început să lucreze la desconspirarea celor care şi-au vândut sufletele sistemului demonic. Sunt convinşi că asistăm acum la un act al intervenţiei miraculoase a Domnului în chestiunea deconspirării, ea petrecându-se neaşteptat, la scurt timp după ce s-a sărbătorit victoria alegerilor de la Bistriţa. Cred că vom asista în următoarele etape şi la alte intervenţii miraculoase ale Domnului pentru ca adevărul să iasă la lumină, în ciuda tuturor eforturilor de reducere a lui la tăcere. Dumnezeu ne va curăţi prin adevărul care va fi spus de pe acoperişul caselor. Cartea lui Vasilică Croitor, a primit încă o confirmare a validităţii şi a importanţei demersului ei.

Alături de miile de victime ale sistemului comunist şi ale Securităţii, alături de miile de credincioşi penticostali care şi-au păstrat conştiinţa curată în anii comunismului, cerem şi noi demisia imediată a acestui om care a dezimformat corpul pastoral penticostal şi a obstrucţionat procesul deconspirării şi asanării morale a mişcării penticostale din România.

lascaupetru.wordpress.com

Despre

7 Comentarii

 1. ………D-le presedinte dr Pavel rivis Typei,si asa suntem putin ca numar – pastorii,si mai
  mult si de minunea si rasul lumii,va solicitam,ridicarea de la CNSAS a tuturor cadrelor si a pastorilor din Cultul Penticostal din Romania!
  Suntem persoane cu demnitate publica,si eu avand profesia de consilier juridic,am ridicat
  o adeverinta de la CNSAT de necolaborare cu securitatea!
  Trebuie sa ne privim in fata:calaul si victima!
  Insistam pe langa onorata Comisie de evaluare adosarelor CNSAT sa fie consecventa cu
  regula:-,,La lege si al marturie,caci altfel nu mai rasar zorile”!…
  Este cazul sa-l demiteti pe Tov.Gurau!Din 1976 am primit botezul in Bis Penticostala-
  nu in Cultul Penticostal,vreau sa-mi recapat linistea,demnitatea in Biserica lui dumnezeu nu in starpii unei Institutii mafiote si dracesti!……….
  Cum a scapat unu si altul acestei vremi de deconspirarae si dupa cartea lui Croitoru?
  Chiar sunteti imuni!…..Nu vi rusine!…Voi sunteti mai marii nostriii??????????

 2. …ridicati toate dosarele corpului pastoral din Romania de la CNSAT!……. Vrem sa fie odata lumina,si sa ne privim in fata cu demnitate!…. Mergeti la extrema razbunarilor daca se tot perpetueaza intunericul si obscuritatea!… Ramaneti in rusinea veacurilor d-nilor vatafi ai cultului!….. Nu mai invocati Romani cap 13…s-a uscat deja aceasta fila!….. Fiti oameni!…..

 3. Ar fi un respect faţă de Dumnezeu ,faţă de cultul penticostal şi faţă de cei ce au fost distruşi de lama buldozerului său .Să se pocăiască şi Dumnezeu să-l ierte.

 4. Mantuirea e personala! Dumnezeu e judecatorul! Nu au facut, cei ce au publicat cartea, decat sa arunce ocara asupra intregului cult Penticostal.Cand a murit Saul,David a zis:
  ” Nu spuneţi lucrul acesta în Gat, nu răspândiţi vestea aceasta în uliţele Ascalonului, ca să nu se bucure fetele Filistenilor, ca să nu se laude fetelor celor netăiaţi împrejur.”
  O tara intreaga pune sub semnul intrebarii autenticitatea Penticostalilor(si asa nerecunoscuta)!
  Lucrurile “in familie” sau petrecut asadar era cel mai bn sa se rezolve cu usile inchise.Am aflat ca desi au fost sesizari,nu s-a luat masuri.Am o intrebare:oare asta a vrut Domnul sa aruncam unii in altii cu noroi? Bisericile de cand au aflat vestile s-au ridicat spiritual? Trist este ca ne muscam uni pe altii,patam numele Bisericii lui Dumnezeu.
  Apostolul Pavel scria galatenilor: “Dar dacă vă muşcaţi şi vă mâncaţi unii pe alţii, luaţi seama să nu fiţi nimiciţi unii de alţii.”
  Satanei ii place luptele noastre.Asa a spus si Titus in primul razboi iudaic: parafrazez
  “Pune-ţi sabia la locul ei; căci toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri.” Sa lasam sabia, sa ne cada din maini si sa folosim mainile, pentru a ne imbratisa cu dragoste!

 5. Mai Sami!
  Cu CUVANTU poti sa dai viata sau poti sa omori. Ce-ar fi acum sa-ti raspundem dupa “nebunia” ta? Adica ce ar fi sa-ti dam o mie de contrargumente la citatele tale biblice?

 6. ma lupt lupta cea buna

  ce argumente? tot ce face-ti e numai rau, vremurile din urma va va pedepsi Domnul nu omul

 7. Fratele nostru scump Nelu Gurau (securistul) in data de 3-05-12 pana in data de 5-05-12 a fost invitat in Biserica Penticostala Romana Philadelfia din Londra pentru a face dreptate in cazul fr. ‘Pastor’ Remus Moldovan care de 4 ani si ceva pastoreste Biserica Philadelfia. Fr Remus a fost acuzat de minciuna, de barfa, de abuz de putere excluzand 37 de suflete din biserica Philadelfia in mod abuziv pt ca unii din acesti fratzi au avut curajul sa puna o intrebare in cadrul adunarii generale sau altzii au fost pur si simplu rude cu cei ce s-au ridicat in adunarea generala din ianuarie 2012. Fratele Remus a fost gasit vinovat in acuzatziile ce i-au fost aduse fiecare din ele sustinute pe baza a 2 sau 3 martori si in loc sa fie supus la votul de incredere al bisericii, motiv pt care fratele Gurau Nelu si fratele Serban Costache au fost invitatzi sa vina in biserica din Londra a fost sustinut de fratii nostrii scumpi si a ramas in continuare Pastorul Bisericii din Londra. Normal cei care au cerut supunerea la votul de incredere au ramas cu inimile frante si urmeza sa fie exclusi din Cultul Penticostal din Romania pentru ca au dorit sa sustina adevarul si sa scoata minciuna si barfa din biserica. Acestia sunt fratii care ne conduc-frati manjiti,corupti care accepta minciuna, care rup bisericile din diaspora, si nu le pasa de sufletele care vor sa duca Credinta mai departe.Domnul sa aiba mila de ei si de noi

Leave a Reply