Video: BOR a plimbat moaste pe strazile din Bucuresti pentru a alunga Coronavirusul

Asculta informatia

Procesiunea restransa, formata din 3 autovehicule, a fost condusa de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploiesteanul, informeaza Basilica.

De pe Dealul Patriarhiei, moastele si icoana Sfantului Dimitrie au fost duse spre Spitalul Municipal – Politehnica – Mihai Bravu pana la Spitalul „Victor Babes”, unde a avut loc o prima oprire si a fost rostita o ectenie si rugaciunea speciala pentru incetarea noii epidemii.

Pe tot parcursul traseului clericii au rostit rugaciuni catre Sfantul Dimitrie pentru izbavirea de boala si incetarea epidemiei de coronavirus.

Procesiunea a continuat spre Institutul „Matei Bals” unde s-a facut o noua oprire si au fost rostite rugaciuni. Mai departe, alaiul a mers spre Piata Victoriei – Universitate – Unirii.

La Universitate, a avut loc a treia oprire. In fata Crucii eroilor martiri din 1989 a fost intonat troparul Sfantului Dimitrie cel Nou.

Revenita la baza Dealului Patriarhiei, procesiunea s-a oprit la Crucea Brancoveneasca unde a fost rostita inca o ectenie, iar moastele au fost reasezate in catedrala.

Sfantul Dimitrie cel Nou a fost invocat in rugaciune de bucuresteni si in urma cu doua secole pentru incetarea epidemiei de ciuma bubonica (1812-1813). Atunci, la fel, moastele sale au fost purtate prin Capitala si numarul de imbolnaviri a scazut foarte mult. De asemenea, Ocrotitorul Bucurestilor a fost purtat in procesiuni si in timpul secetei din 1827 sau al holerei din 1831.

Tot duminica, racla cu moastele Sfintei Parascheva de la Catedrala Mitropolitana din Iasi a fost purtata in procesiune in judetele Neamt, Suceava si Botosani.

https://www.facebook.com/watch/?v=1133657856973080

 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply