Quantcast
VIDEO: Coreea de Sud dă vina pe o sectă religioasă pentru răspândirea coronavirusului – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

VIDEO: Coreea de Sud dă vina pe o sectă religioasă pentru răspândirea coronavirusului

Autorităţile de la Seul a cerut lansarea unei anchete asupra liderilor unei secte creştine aflate în centrul epidemiei cu coronavirus din această ţară, acuzând-o că a refuzat să coopereze în eforturile de a opri boala, relatează luni Reuters şi AFP, noteaza agerpres.

Fondatorul bisericii şi-a cerut scuze, luni, pentru responsabilitatea acestei organizaţii în propagarea epidemiei.

Citeste si: IMIGRAȚIA MASIVĂ MUSULMANĂ: FRANȚA: 120 ATACURI CU CUȚITUL RAPORTATE PE ZI

O mare majoritate a celor peste 4000 de cazuri confirmate de contaminare cu coronavirus din Coreea de Sud, cel mai mare număr înregistrat în afara Chinei, au legătură cu organizaţia Shincheonji, Biserica lui Iisus, creată în 1984 de un anume Lee Man-hee, care face obiectul veneraţiei adepţilor.

Park Won-soon, primarul capitalei sud-coreene Seul, a afirmat că, dacă Lee şi alţi lideri ai mişcării ar fi cooperat, ar fi putut fi luate măsuri preventive care ar fi salvat viaţa unor persoane ucise de virus.

„Situaţia este foarte gravă şi urgentă, dar unde sunt liderii Shincheonji, inclusiv Lee Man-hee, principalul artizan al acestei crize?”, a scris duminică seara pe Facebook primarul din Seul.

Municipalitatea din Seul a anunţat într-un comunicat separat că a depus o plângere penală la procuratura din capitală, cerând anchetarea lui Lee şi a altor 12 persoane, sub acuzaţia de omucidere şi încălcarea legislaţiei privind controlul bolilor. Biroul procurorului a indicat că examinează plângerea.

Citeste si: Coronavirusul NU omoară copii

Luni, la Gapyeong, în nordul Coreei de Sud, Lee Man-hee, în vârstă de 88 de ani, a îngenuncheat de două ori şi s-a prosternat în faţa ziariştilor, declarând că doreşte să prezinte oamenilor „scuze sincere în numele membrilor”.

„Nu a fost intenţionat, dar mulţi oameni au fost contaminaţi. Noi am depus toate eforturile, dar nu am putut împiedica (propagarea virusului). Cer iertare populaţiei”, a spus Lee în faţa unui lăcaş al sectei sale, huiduit de un grup de manifestanţi.

Potrivit autorităţilor sanitare sud-coreene, marea majoritate a celor 3000 de cazuri confirmate în oraşul Daegu sunt legate de o filială a bisericii Shincheonji din această metropolă din sud-estul ţării, unde o persoană testată pozitiv în februarie a luat parte de două ori la slujbele cultului. Mulţi susţin că numărul mare de cazuri de contaminare cu coronavirus asociate cu această biserică se explică prin caracterul ei ocult şi înghesuiala de la întâlnirile membrilor.

Alte 600 de cazuri au fost înregistrate în provincia Daegu.

Centru sud-coreean pentru controlul şi prevenirea bolilor a anunţat luni 476 de cazuri noi de contaminare, ceea ce ridică numărul total la 4212, cu 22 de decese.

Citeste si: Coronavirusul va dispărea doar după ce se va construi Al Treilea Templu spune un Rabin

Într-un comunicat emis duminică, Shincheonji a făcut apel la încetarea „stigmatizării, urii şi defăimării” adepţilor ei, afirmând că de fapt cooperează cu autorităţile.

Autorităţile sanitare au menţionat că au obţinut o listă cu 317.320 de membri şi „ucenici” ai mişcării, despre care unele administraţii locale au avertizat că nu este exhaustivă. 

Despre Info Crestin News

Leave a Reply