Quantcast
VIDEO: Creștinii din India, atacați! Biserici incendiate, armata e pe străzi! – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

VIDEO: Creștinii din India, atacați! Biserici incendiate, armata e pe străzi!

Incidente violente în Manipur, nord-estul Indiei. Autoritățile au luat măsuri stricte, în încercarea de a ține situația sub control.

În timp ce armata indiană și forțele paramilitare centrale au fost chemate pentru a controla situația din Manipur, N Biren Singh – ministrul-şef al statului – a făcut joi un apel la oameni să mențină pacea după ce ciocniri violente au izbucnit în diferite părți ale statului, în urma unui miting de protest al grupurilor tribale, potrivit indianexpress.com.

 

Guvernul statului a suspendat serviciile de internet mobil în întreg statul timp de cinci zile, după ce s-au iscat violențe la un miting organizat de Uniunea Studenților Tribali din Manipur (ATSUM).

Violentele au apărut într-o zonă ce se învecinează cu districtele Bishnupur și Churchandpur. Au fost urmate de incidente violente în diferite părți ale statului, existând inclusiv mai multe semnalări despre case aparținând rezidenților tribali care ar fi fost atacate în orașul Imphal.

„Marșul de solidaritate” a fost organizat miercuri în semn de protest față de cererea de includere a comunității Meitei a statului în categoria Tribului programat (ST), în urma unei directive din 19 aprilie a Înaltei Curți din Manipur, menționează sursa citată.

Membrii comunității Meitei, care reprezintă cel puțin 50% din populația statului, cer de ani de zile includerea în categoria Tribului Programat, notează site-ul BBC.

India rezervă joburi guvernamentale, admiteri la colegiu și locuri alese – de la consiliile satelor până la parlament – pentru comunitățile din această categorie, pentru a rectifica greșelile istorice care le-au refuzat șanse egale.

Luna trecută, Înalta Curte din Manipur a cerut guvernului statului să ia în considerare petițiile pentru cererea comunității Meitei și să decidă „rapid” cu privire la asta.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply