Istoria CrestinismuluiVideo

Video: Cum arată creierul în timpul rugăciunii

Un studiu realizat de dr. Andrew Newberg, director de cercetare la Thomson Jefferson University Hospital, a devenit viral pe Internet, deoarece a curprins într-un videoclip modificările ce au loc în creierul unui creştin în timpul rugăciunii şi al unui ateu în timpul meditaţiei.

cum_arata_creierul_in_timpul_rugaciunii (Foto: huffingtonpost.com)Newberg a injectat o substanţă de contrast în sângele pacienţilor şi a urmărit în ce zone ale creierului ajunge aceasta, în timpul rugăciunii sau meditaţiei. Este ştiut faptul că sângele circulă mai repede spre zonele în care există activitate cerebrală.

Imaginile luate cu ajutorul unui aparat RMN au arătat că, în timpul rugăciunii, sunt stimulate regiuni din cortexul central, aceleaşi care sunt stimulate şi în timpul unei conversaţii. Aceasta l-a făcut pe medic să afirme că, în timpul rugăciunii, un creştin se comportă ca şi cum ar discuta personal cu Dumnezeu.

În schimb, în timpul meditaţiei ateului, care a fost rugat să se gândească la Dumnezeu, Newberg nu a observat nicio modificare în lobul frontal.

Galerie video:


Citește și:  Rugăciunea de pocăinţă a preşedintelui ugandez
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 2 =

Close