VIDEO. Incendiu violent la catedrala Notre-Dame din Paris. Una dintre turle s-a prăbușit – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Stiri externeVideo

VIDEO. Incendiu violent la catedrala Notre-Dame din Paris. Una dintre turle s-a prăbușit

Asculta informatia

Un incendiu a izbucnit luni seară la catedrala Notre-Dame din Paris. Nu este clară cauza incendiului, însă oficialii susţin că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare.  Un istoric francez a declarat că asistăm la prăbușirea “celui mai vizitat monument instoric din lume”.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.50, ora locală, 19.50 ora României. Pompierii s-au mobilizat la câteva minute după izbucnirea incendiului, iar operațiunea de stingere este în curs.

Catedrala a fost evacuată, iar oamenii din jur au fost sfătuiți să se îndepărteze de locul incendiului.

Imaginile de pe reţelele sociale arată cum iese fum deasupra clădirii vechi de 850 de ani.

Ministru: Nu suntem siguri că mai putem salva Catedrala Notre-Dame

ACTUALIZARE 23.00 „Nu suntem siguri că mai putem salva Catedrala Notre-Dame”, a declarat ministrul adjunct de Interne. Anunțul acestuia vine la scurt timp după ce pompierii și-au exprimat îndoiala că vor putea opri incendiul.

ACTUALIZARE 22.55 Pompierii francezi au declarat că nu sunt siguri că incendiul poate fi stins, anunță BBC News. Un purtător de cuvânt al pompierilor a declarat că următoarea oră și jumătate este „crucială” pentru a vedea dacă flăcările pot fi oprite.

Un purtător de cuvânt al pompierilor parizieni a precizat, conform Reuters, citat de Agerpres, că următoarele 90 de minute sunt cruciale în lupta cu incendiul care a devastat, începând de luni dupa-amiaza, catedrala Notre-Dame din Paris, unul dintre cele mai puternice simboluri ale Franţei.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close