Video

VIDEO: La 10 ani a uimit lumea: orb şi autist, cântă perfect imnuri religioase

Christopher Duffley este un copil uimitor cu un dar uimitor. Născut prematur, orb şi autist, Christopher a fost adoptat de către părinţii săi înainte ca ei să realizeze că Dumnezeu le-a dăruit un copil cu un dar divin pentru muzică. Melodia Open the Eyes of my Heart este imnul religios preferat de Christopher şi interpretarea lui a ajuns virală, cu milioane de vizualizări acumulate de diversele versiuni ale clipului.

cristopher_duffleyChristopher s-a născut în mai 2001 cu 12 săptămâni înainte de termen. Părinţii săi biologici au abuzat de droguri şi el a fost testat pozitiv cu cocaină încă de la naştere, povesteşte mama sa adoptivă Christine, peduffley.com.

Cristopher a stat în spital timp de cinci luni după ce a fost născut, iar părinţii săi biologici „au fugit”, a declarat Christine, al cărui frate mai mic este tatăl biologic al băiatului.
Christopher a fost diagnosticat ca autist. Este orb şi trebuie să poarte ochi protetici. Acum însă, este capabil să poarte o conversaţie limitată, iar părinţii săi spun că este un salt uriaş de când Christopher abia putea scoate un cuvânt.

În ciuda autismului şi datorită în mare parte celor patru fraţi ai săi, Christopher a devenit un băiat activ şi fericit. „A fost ca un stimul, l-au ţinut tot timpul angajat în activităţi”, spune tatăl său Stephen.

Citește și:  Domnul Isus Hristos, Marele Medic şi Marele Vindecător

Darurile lui Christopher includ o memorie foarte bună, un simţ acut al auzului, o ureche muzicală foarte bună şi o voce superbă. În 30 de secunde poate spune tot despre şcoală, cântecele preferate, Dumnezeu, şi felul în care se simte atunci când cântă şi cum se simt oamenii care îl ascultă.

La 2 ani Christopher ştia pe de rost liturghia romano-catolică, iar până la 3 ani deja începuse să cânte, în special muzică creştină. Prima piesă pe care a învăţat-o,Open the Eyes of my Heart, de Paul Baloche, rămâne favorita lui Christopher.

Cu toate astea, Christopher nu putea să aibă o conversaţie cu nimeni. Incapacitatea de a înţelege cuvintele, chiar şi cele care sunt memorate în formă de melodii sau fraze, este comună pentru cei care suferă de această boală. Dar unele persoane cu autism sunt capabile să înţeleagă rapid prin alte moduri de a comunica, cum ar fi matematica. În cazul lui Christopher, a fost muzica.
Shannon Laine l-a întâlnit pe Christopher cu patru ani în urmă, când a devenit terapeutul său muzical. În loc de a-i spune lui Christopher de ce nu putea avea un instrument muzical sau o jucărie la acel moment, cei doi inventau un cântec despre asta. După un timp, Christopher a început să înţeleagă.

„Într-un fel, am început să purtăm conversaţii prin muzică. Acesta a fost felul lui de a vorbi cu mine”, a spus Laine. Acum Cristopher este într-un stadiu destul de avansat, în care poate să poarte o conversaţie limitată cu oricine.

Citește și:  Cei mai convingători actori care l-au jucat pe Iisus

Pentru întreaga familie, profund religioasă, Christopher a devenit un exemplu viu al harului lui Dumnezeu. Christine a spus că fiul ei a inspirat-o să vorbească în numele grupurilor pro-viaţă, Christopher dovedind că un copil care ar fi considerat nedorit poate deveni o persoană cu totul specială.

Cu toate acestea, creşterea unui copil autist, chiar şi unul cu talentele lui Christopher, este dificilă şi adesea frustrantă. Christine spune că fără ajutorul familiei, al şcolii şi al bisericii, ar fi fost mult mai greu.

„Cred ca ceea ce ne învaţă Christopher este că fiecare viaţă este preţioasă şi complicată”, a spus Christine. „O mulţime de oameni ne întreabă cum reuşim. Cred că harul lui Dumnezeu este ceea ce ajută oamenii să treacă prin încercările lor.”

Galerie video

semneletimpului.ro

Tags

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 + = 87

Close