Stiri externe

VIDEO: Papa Francisc a spus ‘Tatăl Nostru’ pentru combaterea pandemiei

Papa Francisc a condus miercuri la 12:00, ora Romei, rugăciunea „Tatăl Nostru” în biblioteca Palatului Apostolic, în care a făcut apel la toţi credincioşii din lume să participe, gest prin care doreşte să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de coronavirus, via agerpres.

Rugăciunea, transmisă în direct pe canalul YouTube Vatican News, a fost precedată de o scurtă introducere a suveranului pontif în care i-a îndemnat pe toţi creştinii ”să implore împreună milostivire asupra întregii omeniri, greu încercată de pandemia de coronavirus”, conform Vatican News.

Citește și: Preot decedat după ce şi-a cedat ventilatorul mecanic unui pacient mult mai tânăr

„Dragi fraţi şi surori”, a spus papa în scurta sa introducere, „astăzi ne-am dat întâlnire toţi creştinii din lume ca să ne rugăm împreună Tatăl Nostru, rugăciunea pe care ne-a învăţat-o Iisus. Ca fii plini de încredere ne adresăm Tatălui. O facem în toate zilele, de mai multe ori pe zi; dar în acest moment vrem să implorăm milostivire pentru omenirea greu încercată de pandemia de coronavirus. Şi o facem împreună, creştini din orice Biserică şi Comunitate, de orice tradiţie, de orice vârstă, limbă şi naţiune”.

Citește și: Papa Francisc şi-a anulat o călătorie în Malta prevăzută pentru data de 31 mai

Papa Francisc a îndemnat „să ne rugăm pentru bolnavi şi familiile lor, pentru operatorii sanitari şi cei care îi ajută, pentru autorităţi, forţele de ordine şi voluntari, pentru slujitorii comunităţilor noastre”.

Citește și:  Propaganda LGBT, asmuțită asupra Vaticanului. Roma se ridică împotriva Sfântului Scaun
Tags

Informatii similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 42

Close