VIDEO: Papa Francisc a spus ‘Tatăl Nostru’ pentru combaterea pandemiei

Asculta informatia

Papa Francisc a condus miercuri la 12:00, ora Romei, rugăciunea „Tatăl Nostru” în biblioteca Palatului Apostolic, în care a făcut apel la toţi credincioşii din lume să participe, gest prin care doreşte să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de coronavirus, via agerpres.

Rugăciunea, transmisă în direct pe canalul YouTube Vatican News, a fost precedată de o scurtă introducere a suveranului pontif în care i-a îndemnat pe toţi creştinii ”să implore împreună milostivire asupra întregii omeniri, greu încercată de pandemia de coronavirus”, conform Vatican News.

Citește și: Preot decedat după ce şi-a cedat ventilatorul mecanic unui pacient mult mai tânăr

„Dragi fraţi şi surori”, a spus papa în scurta sa introducere, „astăzi ne-am dat întâlnire toţi creştinii din lume ca să ne rugăm împreună Tatăl Nostru, rugăciunea pe care ne-a învăţat-o Iisus. Ca fii plini de încredere ne adresăm Tatălui. O facem în toate zilele, de mai multe ori pe zi; dar în acest moment vrem să implorăm milostivire pentru omenirea greu încercată de pandemia de coronavirus. Şi o facem împreună, creştini din orice Biserică şi Comunitate, de orice tradiţie, de orice vârstă, limbă şi naţiune”.

Citește și: Papa Francisc şi-a anulat o călătorie în Malta prevăzută pentru data de 31 mai

Papa Francisc a îndemnat „să ne rugăm pentru bolnavi şi familiile lor, pentru operatorii sanitari şi cei care îi ajută, pentru autorităţi, forţele de ordine şi voluntari, pentru slujitorii comunităţilor noastre”.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *