VIDEO. Şeful “Bisericii Învingătorilor”, anchetat după ce s-a îmbogăţit din taxa pentru”bogăţia lui Dumnezeu” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online
Video

VIDEO. Şeful “Bisericii Învingătorilor”, anchetat după ce s-a îmbogăţit din taxa pentru”bogăţia lui Dumnezeu”

Asculta informatia

Reprezentanţii unei biserici conduse de un controversat predicator african multimilionar sunt acuzaţi că şi-ar “exploata în mod cinic” enoriaşii după ce doar în cazul aşezămintelor din Marea Britanie s-au obţinut donaţii de 143,4 milioane de euro din partea credincioşilor cărora li s-a spus că Dumnezeu le va oferi bogăţii în schimbul unui gest de caritate, informează Daily Mail.

Enoriaşii sunt transportaţi cu autobuze cu două etaje la biserică, li se oferă fişe prin care sunt invitaţi să realizeze plăţi prin intermediul cardurilor de debit şi li se spune că dacă se supun învăţăturilor bisericii vor deveni imuni la boli.

“Biserica Învingătorilor” a intrat acum sub atenţia Comisiei pentru Caritate din Regatul Unit, în urma unor anchete desfăşurate de către jurnaliştii britanici.

Prediacatorul alături de soţia sa. (FOTO: Daily Mail)

“Biserica Învingătorilor” este parte a unui adevărat “imperiu” format din mai multe biserici evanghelice conduse de către cel mai bogat predicator al Nigeriei, David Oyedepo, a cărei avere este estimată la peste 114,3 milioane de euro. Oyedepo deţine, de asemenea, o întreagă flotă de avioane private şi un autoturism Rolls-Royce Phantom.

Supranumit “Pastorul antreprenor”, nigerianul a fost acuzat la începutul anului că a lovit peste faţă o tânără pe motiv că aceasta ar fi fost o vrăjitoare.

Biserica pe care o conduce s-a extins în marile oraşe britanice, recrutarea la scară largă a enoriaşilor fiind bazată pe “evanghelia prosperităţii” scrisă de predicatorul nigerian. În cadrul ei se explică faptul că enoriaşii care fac regulat donaţii şi plătesc 10% din venit bisericii, vor fi răsplătiţi financiar de către Dumnezeu.

FOTO: Daily Mail

Credincioşii sunt îndemnaţi să vizeze, la rândul lor, persoane vulnerabile, cum ar fi cele singure, cele bolnave, cele fără adăpost şi cele cu tendinţe sinucigaşe, ca potenţiali candidaţi care să se convertească la această religie.

“Ei pretind clar lucruri false şi se pare să există o exploatare cinică a naivilor”, a declarat, sâmbătă, Paul Flynn, unul dintre membrii Parlamentului britanic, referindu-se la reprezentanţii “Bisericii Învingătorilor”.

FOTO: Daily Mail

“Este, de asemenea, alarmantă violenţa şi lipsa de respect pentru statutul femeilor”, a mai declarat parlamentarul în legătură cu incidentul în care predicatorul a lovit peste faţă o tânără.

În urma unor investigaţii, jurnaliştii britanici au mai descoperit că donaţiile către filiala britanică a bisericii aproape s-au dublat în perioada 2006 – 2010, ajungând la circa 5,3 milioane de euro, dar şi că filiala din Nigeria a predicatorului Oyedepo a primit 73% dintre donaţiile enoriaşii britanici în perioada 2007 – 2010, în ciuda faptului că acesta neagă faptul că ar încerca să îşi mărească averea prin donaţiile credincioşilor.

Video: David Oyedepo loveşte o femeie în faţa întregii congregaţii.


Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close