Quantcast
Video:Convertirile la creştinism, o revoluţie subterană în Iran – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Video:Convertirile la creştinism, o revoluţie subterană în Iran

Observatorii creştini refuză să lase programul nuclear sau manifestările de fundamentalism ale Iranului să umbrească ceea ce ei numesc o tendinţă foarte evidentă: tot mai mulţi iranieni devin creştini.

„Poporul iranian experimentează în prezent cea mai mare redeşteptare creştină din lume,” este de părere Joel Richardson, autorul cărţii The Islamic AntiChrist(Antihristul islamic), invitat să îşi prezinte cartea la o televiziune creştină care emite prin satelit în Iran.

Foto: Iran AliveRichardson a fost prezent în emisiunea pastorului Hormoz Shariat, cunoscut drept „Billy Graham al Iranului”. PotrivitWND.com, televiziunea la care lucrează Shariat – Shabakeh 7 (Canalul 7) – este atât de populară încât se spune că Shariat este a treia cea mai uşor de recunoscut figură publică în Iran, după Ayatollahul Khamenei şi preşedintele Mahmoud Ahmadinejad.

Shabakeh 7 este un proiect al organizaţiei Iran Alive Ministries, al cărei obiectiv declarat este să „transforme Iranul într-o naţiune creştină, în această generaţie”. Iar potrivit site-ului organizaţiei, există indicii că acest obiectiv este realizabil:

„Violenţa şi infracţiunile sunt în creştere în Iranul care are cea mai mare rată a utilizării drogurilor pe cap de locuitor, din lume. Din disperare, oamenii apelează la droguri şi prostituţie ca să scape de durerea situaţiei lor, aparent fără scăpare. Din cauza prevalenţei infracţiunilor şi a dependenţei, opinia publică susţine tot mai des convingerea că ceva este greşit, în mod fundamental, la Islam, iar oamenii caută schimbarea sub mai multe aspecte: politic, spiritual şi cultural. În acest anotimp unic de revoluţie spirituală, Iran Alive Ministries are ocazia de a avea un impact semnificativ asupra următoarei generaţii de iranieni care caută cu disperare să îşi schimbe ţara.”

Foto: persecution.tvVocea organizaţiei Iran Alive nu este singura care susţine existenţa unei renaşteri creştine în Iran. În mai, organizaţia americană Open Doors spunea că în ciuda opresiunii guvernului iranian împotriva creştinilor din ţara preponderent islamică, numărul de musulmani care se convertesc la creştinism este în creştere explozivă.

„Această creştere are de-a face cu faptul că iranienii încep să cunoască adevărata faţă a islamului, religia oficială a Iranului, şi nu au încredere în guvern şi în liderii politici, în urma alegerilor prezidenţiale frauduloase din 2009″, a spus un agent Open Doors, din Orientul Mijlociu.

Preţul schimbării

Convertirile în Iran nu sunt simple exaltări emoţionale. Iranul ocupă locul 5 pe lista Open Doors de monitorizare globală a ţărilor care îi persecută pe creştini. Numai în oraşul Isfahan, peste 12 creştini au fost arestaţi în decursul unei singure luni (februarie). Preţul schimbării religiei (văzute de islam ca apostazie) poate fi, în unele cazuri, chiar executarea.

Foto: http://ihrg.orgPotrivit preşedintelui Open Doors SUA, „bărbaţi şi femei se întorc la Iisus, în ciuda riscurilor letale pe care le implică acest pas”. „Asta se datorează numai lucrării Duhului Sfânt,” a spus Moeller.

Implicarea supranaturalului în convertirea musulmanilor la creştinism ia deseori forma unor viziuni religioase. De fapt, se estimează că 80% dintre musulmanii convertiţi la creştinism au făcut acest pas după ce au avut o experienţă spirituală supranaturală – de tipul unui vis în care Christos li se adresează, chemându-i la creştinism.

Shahbaz este un musulman iranian convertit la creştinism în acest mod. El a renunţat la islamism după ce, copil fiind, a avut o viziune în care Christos îi spunea că creştinismul este adevărata religie. Însă drumul de la islamism la creştinism nu a fost unul simplu pentru Shahbaz, devenit între timp persona non grata în Iranul natal. Stabilit în Statele Unite, Shahbaz lucrează în prezent pentru organizaţia Advent Lighthouse, dedicată evanghelizării musulmanilor din Iran.

Galerie video

Despre

Leave a Reply