Quantcast
Video:Fetiţă de 8 ani, numită “PROSTITUATĂ” în oraşul său natal. Povestea EMOŢIONANTĂ a copilului căruia îi este frică să meargă la şcoală – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Video:Fetiţă de 8 ani, numită “PROSTITUATĂ” în oraşul său natal. Povestea EMOŢIONANTĂ a copilului căruia îi este frică să meargă la şcoală

O fetiţă în vârstă de 8 ani este jignită frecvent, fiindu-i teamă chiar să meargă la şcoală, deoarece este numită “prostituată” în oraşul său natal.

Na’ama Margolese este o fetiţă evreică în vârstă de 8 ani, care a devenit un simbol pentru creşterea numărului de abuzuri asupra femeilor şi tinerelor în Israel, scrie dailymail.co.uk.mediafax.ro

Deşi este religioasă şi poartă fustă şi mâneci lungi, fetiţa nu este suficient de credincioasă pentru fanaticii din oraşul Beit Shemesh, aflat la aproximativ 17 kilometri depărtare de Ierusalim.

Evreii ultra-ortodocşi reprezintă sectorul cu cea mai rapidă creştere în Israel şi au devenit din ce în ce mai agresivi în încercarea de a-şi impune credinţa. Aceştia chiar au făcut o campanie împotriva unui simbol al unei clinici pentru femei, spunând că utilizarea cuvântului “femeie” în public este indecentă.

Fetiţa a povestit că a fost jgnită de bărbaţi ultra-ortodocşi care considerau că este îmbrăcată indecent.

“Mi-e teamă că aş putea fi rănită”, a declarat Na’ama, care a explicat că ultra-ortodocşii ar vrea ca ea să se îmbrace ca o Haredi – termenul ebraic pentru evreii cu haine negre, care îl respectă pe Dumnezeu.

Na’ama se teme cel mai tare de drumul de la şcoală spre casă, care nu are mai mult de 300 de metri, şi spune că viaţa în Beit Shemesh este înspăimântătoare.

Mama fetiţei, Hadassa, o imigrantă americană care se îmbracă cu fustă şi poartă eşarfă pe cap în semn de respect faţă de tradiţia ebraică, a declarat că ea şi fetiţa ei au fost scuipate, numite prostituate şi bastarde şi sfătuite să plece.

“Dacă aceste lucruri se întâmplă acum, iar autorităţile nu fac nimic, ce se va întâmpla peste câţiva ani? Acesta este un grup terorist”, a declarat Hadassa.

În urmă cu cinci ani, o altă fată a fost atacată pentru că a vrut să stea pe locurile din faţă în autobuz.

Deşi guvernul insistă că astfel de incidente sunt rare, premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a declarat îngrijorat de creşterea numărului de grupări religioase şi politice în Israel.

“Într-o democraţie liberală, domeniul public este deschis şi sigur pentru toţi oamenii, bărbaţi sau femei, iar hărţuirea şi discriminarea nu au ce căuta”, a declarat Netanyahu.

Premierul a declarat că a ordonat utilizarea forţei legale pentru a opri orice tentativă de violenţă sau hărţuire şi pentru a îndepărta semnele care discriminează femeile de bărbaţi de pe străzile din unele districte ultra-ortodoxe.

Comunitatea ultra-ortodoxă reprezintă doar aproximativ 10% din populaţia de 7,7 milioane de locuitori a Israelului, însă rata crescută a naşterilor şi tiparele de vot au contribuit la dobândirea prosperităţii şi a influenţei.

Galerie video:


Despre

Leave a Reply