Quantcast
Viktor Orban cere oprirea a 130.000 de imigranţi care sunt deja la nord de frontiera Greciei – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Viktor Orban cere oprirea a 130.000 de imigranţi care sunt deja la nord de frontiera Greciei

Ungaria va apăra frontierele externe ale Uniunii Europene, a declarat miercuri premierul Viktor Orban, cerând oprirea urgentă a 130.000 de imigranţi extracomunitari care au pătruns deja din Turcia în ţări europene, potrivit mediafax.

„Chiar dacă încercarea Greciei de a opri imigranţii va fi încununată de succes, nu trebuie să uităm de cei 130.000 de imigranţi care sunt deja la nord de frontiera Greciei şi care vor să ajungă în Europa”, a declarat Viktor Orban la o reuniune a Grupului Vişegrad, din care fac parte Polonia, Slovacia, Ungaria şi Cehia.

Citeste si.: Danemarca: Peste jumătate din migranții musulmani devin infractori înaintea vârstei de 30 de ani

„Imigranţii trebuie opriţi la celelalte frontiere care urmează după Grecia”, a subliniat liderul Ungariei, citat de agenţia MTI şi de site-ul HungaryToday.hu.

Dacă imigranţii nu vor fi opriţi, Ungaria va forma bariera finală, a insistat Viktor Orbán: „În ultimă instanţă, vom apăra noi frontiera externă a Europei”.

Peste 10.000 de imigranţi din Orientul Mijlociu au încercat să traverseze frontiera dintre Turcia şi Grecia după ce Administraţia Recep Tayyip Erdogan a anunţat, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, eliminarea restricţiilor de călătorie.

Citeste si.: Germania îi avertizează pe migranţi că drumul spre UE nu e deschis şi 2015 nu se va repeta

Despre Info Crestin News

Leave a Reply