Quantcast
Violența antireligioasă a crescut în ultimii 2 ani cu 38% în Franța – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Violența antireligioasă a crescut în ultimii 2 ani cu 38% în Franța

Parlamentarii partidului La République En Marche și MoDem, Ludovic Mendes și Isabelle Florennes, au prezentat un prim raport al unei anchete parlamentare. Cocluzia raportului este că atacurile asupra oamenilor din cauza credinței lor sunt în creștere în Franța.

Parlamentarii francezi au documentat 1659 de acțiuni antireligioase în 2021: 857 de incidente au fost împotriva creștinilor, 589 împotriva evreilor și 213 au vizat musulmani, o creștere cu 38% față de 2019. Aceste date consolidează evaluarea provizorie prezentată în decembrie de ministrul de interne, Gérald Darmanin.

Există o tendință generală, fiecare confesiune care a fost intervievată a descris societatea franceză ca devenind din ce în ce mai intolerantă și mai violentă.

Romain Choisnet, director de comunicare al Consiliului Național al Evanghelicilor din Franța a comentat spunând că secularismul nu înseamnă abolirea religiei.

Despre Info Crestin News

Leave a Reply