Quantcast
Violenţa împotriva creştinilor din Egipt, la un nivel „fără precedent” – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Violenţa împotriva creştinilor din Egipt, la un nivel „fără precedent”

Creştinii egipteni sunt tot mai des ţinta atacurilor celor care le reproşează poziţia de reţinere în mişcarea de înlăturare de la putere a preşedintelui Mohamed Morsi.

Foto: clericalwhispers.blogspot.comPanica generalizată, care domneşte în cartierele creştine pe fondul tulburărilor socio-politice, este exploatată inclusiv de interlopi care cer familiilor de credincioşi creştini taxe de protecţie, scrie Religion Today. Într-un material pentruWashington Times, preotul copt Youannis spunea că aceia dintre creştini care refuză să plătească taxa sunt atacaţi.

„Niciodată violenţa exercitată împotriva lor nu pare să fi fost mai amplă şi mai cruntă decât acum”, afirmă Petre Iancu, pentru Deutsche Welle. „Şi niciodată, parcă, tăcerea Creştinătăţii n-a fost mai apăsătoare şi mai vinovată. Că, în mod fals, Al-Quaida şi Frăţia Musulmană atribuie vina debarcării lui Morsi creştinilor, e doar o parte a problemei. Alta vizează soarta tuturor comunităţilor creştine din regiune, care au marcat istoria unor ţări şi zone precum Libanul, Siria, Irakul, Egiptul şi teritoriile locuite de palestinieni şi care, cu excepţia celor din Israel, se topesc văzând cu ochii de când a început să ia amploare în regiune terorismul islamist.”

Comunitatea coptă din Egipt numără peste 8 milioane de locuitori şi este cea mai mare minoritate religioasă dn regiune.

semneletimpului.ro

Despre

Leave a Reply