Quantcast
Violența împotriva femeilor creștine, o calamitate globală – Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Violența împotriva femeilor creștine, o calamitate globală

Cu prilejul Zilei Internaționale a Femeilor, Open Doors, o organizație creștină americană care monitorizează zilnic persecuția împotriva creștinilor la nivel global, a publicat un studiu conform căruia femeile creștine constituie cel mai persecutat grup social din lume.

[Link: https://religionnews.com/2020/03/03/new-research-shows-sexual-violence-against-christian-women-is-a-global-calamity/]

În 2019, aproape 3.000 de creștini au fost uciși în toată lumea din cauza credinței lor.

Studiul  Open Doors se focalizează pe cele 50 mai periculoase țări din lume pentru creștini. Majoritatea acestor țări sunt țări musulmane din Orientul Mijlociu și Africa.

Citeste si: ISUS femeie de culoare reprezentat la Carnavalul de la Rio

Persecuția îndreptată împotriva bărbaților creștini se manifestă în moduri diferite de persecuția îndreptată împotriva femeilor. În ambele cazuri, însă, ea are același obiectiv: abandonarea credinței creștine și asimilarea creștinilor în alte religii, în principal în islam.

În cazul bărbaților creștini, acest obiectiv e urmărit prin înrolarea lor în mod abuziv în armată, violență fizică, discriminare economică ori arestări. În cazul femeilor creștine, asimilarea și persecuția se produc prin violență sexuală, căsătorii cu forța și violență fizică.

Femeile creștine devin soții ale musulmanilor împotriva voinței lor, iar relațiile sexuale cu bărbații lor musulmani desemnează convertirea lor la islam. 84% dintre femeile creștine persecutate în țările musulmane se plâng de violența sexuală sau de constrângeri să se căsătorească cu musulmani. Există cazuri, mai ales în Africa, unde femeile tinere creștine sunt răpite din școli, familii, biserici și sunt forțate să se căsătorească cu musulmani. Altele sunt răpite și forțate să ducă o viață de sclavie sexuală pentru teroriștii și insurgenții musulmani.

Citeste si: De ce feministele nu luptă pentru femeile musulmane?

Open Doors a desemnat violența împotriva femeilor creștine „a global calamity / o calamitate globală”

Peter Costea

Despre Info Crestin News

Leave a Reply